Menü
Két keréken a Duna mentén
Túrabarátok Kft
Két keréken a Duna mentén
Nehézségi fok
65.000 Ft
62.000 Ft-tól
Kerékpár
7
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Nagy Nikolett
Nagy Nikolett
Nagy Nikolett vagyok, idegenvezetőként keresem a kenyerem, emellett pedig a kerékpározás, és a hosszú távú utazás szerelmese vagyok. Tavaly ősszel tértem haza életem első nagy bringatúrájáról: fél éven át utaztam körbe Európát, 10 országon keresztül, összesen több, mint 10 000 km-t tekertem.Készülök az újabb nagy kalandra, de addig is szívesen osztom meg Veled a bringás utazás egyszerű, s épp ezért utolérhetetlen örömeit... Két keréken felfedezni a világot hihetetlenül inspiráló, varázslatos élmény, amit - ha nyitott vagy egy kis mozgásra - kár lenne kihagynod. Instagram vagy FB oldalam, ha nézegetnél pár képet az útjaimról: cyclo.voyage
Túravezető adatlapja

Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsönkerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után. A kora délutáni órákban érkezünk meg Passau városába, ahol egy rövid gyalogos városnézéssel indítunk. Felfedezzünk a három folyó városát, ahol a Duna, az Inn és az Ilz találkozik: itt található az István dóm a világ legnagyobb orgonájával, a Neiderburg kolostor, ahol István királyunk felesége, Gizella nyugszik. Sétálgathatunk a Höll utcában, ahol a képzőművészek nyitott műhelyeit is meglátogathatjuk. Majd felszereljük a drótszamarakat, és elindulunk a Duna mentén első, kb 40 km-es bemelegítő utunkra Schlögen-ig. Kényelmünk érdekében a csomagjainkat a kisbusz szállítja a szállásig, így csak annyi holmit kell magunkkal vinni a bringán, amennyi a kerékpározás idejére szükséges. Csomagjaink a szálláson várnak minket, ahonnan este kisétálhatunk a folyópartra megcsodálni a lélegzetelállító látványt nyújtó osztrák Dunakanyart.

Passau - Schlögen 40 km

 

Reggel hamar kerékpárra pattanunk, hiszen sok felfedeznivaló táj és város vár ránk az aznapi, nagyjából 80 km-es túra alatt. A délelőtt során hosszan élvezhetünk a folyóvölgy háborítatlan csendjét és békéjét. Majd  Aschach kisvárosába érkezünk, ahol tartunk egy rövid pihenőt. Innen újult erővel indulunk tovább Linzig, melyet 10 évvel ezelőtt Európa kulturális fővárosának választottak, s melynek óvárosa szintén sok kellemes meglepetést tartogat számunkra: megcsodálhatjuk többek közt a Fő teret, a Régi dómot, vagy a Várkastélyt. Innen már csak rövid, kb 20 km-es út vár ránk Enns városáig, ahol aznapi szállásunk vár ránk, megpihenhetünk, elkölthetünk egy kellemes vacsorát a városközpontban, és megtudhatjuk, honnan ered a magyar kifejezés: az Óperencián is túl... J

Schölgen - Enns 80 km

 

Utolsó napunkon egy az előző napinál rövidebb táv vár ránk, nagyjából 65 km Ybbs városáig. Délelőtt ismét a természet békéjét élvezhetjük, majd tartunk egy megállót Grein városában, ahol elkölthetünk egy hangulatos ebédet, hogy az utolsó csodaszép szakasznak felfrissülve induljunk neki.  Ybbs kedves kis városkájában felpakoljuk a bringákat a kisbuszra, majd mivel mással is zárhatnánk a biciklitúránkat, mint egy látogatással az Ybbs-i kerékpármúzeumban? A városka felfedezése után a délutáni órákban a busszal hazaindulunk. Budapestre vasárnap este fogunk visszaérkezni.

Enns - Ybbs an der Donau 65 km

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. április 5., péntek 7:00 Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: 40 + 80 + 65 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: április 7.-e, vasárnap esti órákban a kiinduló pontra

5) Étkezés: a túra ára az étkezést nem tartalmazza

6) Túra ára tartalmazza: utazás kisbusszal, túravezetés, szállás 2 éjszakára

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költsége, esetleges bicikli bérlés költsége, saját kiadások

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.


A túrára erősen javasolt fejenként legalább napi 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Nagy Nikolett Túravezető és a Túrabarátok Csapata