Menü
Kenutúra Gyuláról Békéscsabára
Budapest bank
Kenutúra Gyuláról Békéscsabára
Nehézségi fok
3.000 Ft
1.500 Ft-tól
Evezés
30
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Komlósi Zoltán
Komlósi Zoltán
Gyermekkorom óta gyalogtúrázok hazai és Erdélyi területeken. 2016-tól a Túrázz Velem Turista Egyesület (Békéscsaba) elnöke vagyok. Főleg a bakancsos, hátizsákos, egy illetve több napos gyalogtúrákat részesítem előnyben. Kedvenc túraterepem a Déli Kárpátok 2000 métert meghaladó gerincei és csúcsai. bővebb infó: www.turazzvelem.com
Túravezető adatlapja

A reggel Gyulán találkozuk, és bemutatkozás után beosztjuk, hogy ki melyik kenuban fog evezni, majd vízre szállunk. 

Kezdetben az igazán festői belvárosban evezünk, amit szépen lassan felvált a kertvárosias környezet. A városból kiérve megtörténik az első átemelésünk. Ezután egy embertől kevésbé háborgatott szakaszban gyönyörködhetünk, megcsodálhatjuk a növény- és állatvilág sokszínűségét. 

Utunk háromnegyed részénél Veszelyhez érve tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol a közeli szépen felújítottVeszelycsárdába is betérhetünk, egy kávé, üdítő, vagy szendvics elfogyasztására. Újult erővel vágunk bele az utolsó szakasz teljesítésébe! Szépen lassan feltűnnek majd az első csabai házak, gyaloghidak. 

Az Árpád sori zsilipnél érjük el a célállomásunkat.

Minden kenuban lesz egy kisebb űrméretű vízhatlan hordó a nem vízálló dolgoknak (pénztárca, telefon, fényképezőgép, stb.) Mindenki csak a feltétlenül szükséges dolgokat hozza magával a korlátozott férőhely miatt!

Legyen nálunk: enni-innivaló (szendvics, müzli, víz, gyümölcs, stb.), kalap vagy sapka, napszemüveg, szúnyog kullancsriasztó spray.
Ruházat: könnyű a mozgásban nem akadályozó, jól szellőző, gyorsan száradó. Jó, ha van nálunk szivacs vagy párna a fenekünk alá.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! Úszni nem tudó személyek nem vehetnek részt a programon! Tizenhat évnél fiatalabbak csak felnőtt kísérővel csatlakozhatnak. A túravezető fenntartja a jogot a programváltoztatásra akár túra közben is.

 

1) Találkozó helye, időpontja: Gyula Csigakert Part utca 15-nél levő stég, 2019.05.04. 8:30

2) Túra táv: 17 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: Békéscsaba, Árpás sori zsilip 

5) Étkezés: saját csomag, illetve a Veszely csárdában lesz lehetőség vásárlásra

6) Túra ára tartalmazza: a kenuk bérleti díját és a túravezetést

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés és egyéb személyes költségeket

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Túravezető: Szabó Zoltán 
Tel.: + 36 30 985-5706