Menü
Kenutúra a Gemenci erdő mélyén
Túrabarátok Kft
Kenutúra a Gemenci erdő mélyén
Nehézségi fok
19.700 Ft
16.700 Ft-tól
Evezés
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Bódi Cintia
Bódi Cintia
Tisztelettel köszöntök Mindenkit, aki a bemutatkozó soraim között barangol.Azt vallom, hogy járd be a hegyeket, úszd át tengereket, mozgasd meg a kontinenseket és hirtelen annak leszel a szemtanúja, hogy a komfortzónádból kilépve egy csodálatos Világ közepén éled az életedet. Tele természeti jelenségekkel, lélegzetelállító ösvényekkel, sejtelmes barlangokkal és a számomra legfontosabbakkal: a kristálytiszta vizekkel.Számtalan helyen megfordultam, személyes kedvencem Magyarország utána Olaszország, ahol 2 szezont töltöttem el kajak és sup oktatásával. Terveim között szerepel a későbbiekben minden országban megfordulni egy kicsit. Tapasztalni, új országok ízeit és természeti csodáit megismerni, személyesen átélni, hogy többé váljak tőlük.Tarts Velem és Velünk, hogy átéld a felejthetetlen kaland élményét!Utóirat: Az első belépő mindig a mosoly hozzánk, ne feledd! Várlak sok szeretettel a túráimon!
Túravezető adatlapja

Az idei évben több alkalommal is szervezünk vízi túrát Európa legnagyobb kiterjedésű ártéri erdejénél, Gemencen. Az ott honos, egyedi növény- és állatvilágot, legkönnyebben a Duna mellék- és főágán haladó túrakenukból tudjuk megismerni. Fürdőző gímszarvast, dagonyázó vaddisznót, halászó szürke gémet, vadászó rétisast, felröppenő barna kányát, bizony-bizony egyaránt megpillanthatunk, amennyiben Fortuna kegyeibe fogadja az evezőlapátokat húzó TúraBarátokat.

Különböző időpontok alkalmával a természet is más és más kincset és látnivalót tartogat számunkra, így akár több időpontban is érdemes lesz velünk tartani. A szállásunk, és így a túránk kiindulópontja is két különböző helyen lesz, ezekről részletesen a túraleírás végén olvashattok.

Pörböly illetve Baja és Budapest távolsága azzal jár, hogy már pénteken délután, munka után útnak kell indulnia buszunknak, és várhatóan vacsoraidőben „landolunk" a szállásunk előtt.

Másnap reggel kisbusszal megyünk a kiindulási pontra, ahol vízre tudunk szállni. (Mentőmellények, túralapátok és a csomagok szállításához szükséges vízhatlan hordókról Vendéglátónk gondoskodik majd.)  Túrának a Veranka szigetet kerüli meg, a Rezéti-Duna vadregényes kanyarulatai mentén, valamint a lomhán és szélesen hömpölygő  Duna főágában. 

Beülés után szemünk már pásztázhatja is a gazdag vízi és vízparti flórát, faunát a Veránka-szigeten, amely az ország egyik leghíresebb vadászterülete is. Helyenként varsák fognak feltűnni, melyeket közelről is meg tudunk majd nézni. A legromantikusabb hely a Senki-szigete lesz: természetesen nem állítható bizonyosan, hogy Jókai Mórt Gemenc szigetei ihlették, mikor is megkomponálta magában az „Az aranyember" című regényének ugyanezen névvel illetett idilli helyszínét, de vannak arra utaló jegyek, hogy jó eséllyel így volt. „ ... óriási füzek és jegenyék irdatlan erdején kell áthatolni, ... s tövises bozótot képez a szigetek gyümölcstermő folyandára, a földiszeder,...". A nyugodt és védett mellékág medrét, váltja a Duna tiszteletet parancsoló főága, mely itt már látványosan kiszélesedik, csorgunk lefelé, közben óhatatlanul is az estebéd menükínálata kerül a beszélgetés központjába. 

A közös estebédet Baja egyik leghíresebb Halászcsárdájában a Sugovica partján fekvő  Vizafogó Étteremben fogyasztjuk el, ahol nem csak bajai halászlét, hanem szinte minden ételt kiválóan főznek a tavalyi tapasztalatok alapján. A pazar lakoma után indulás haza, s a bő két órás út közben akár el is lehet bóbiskolni a kisbuszban.  

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. szeptember 27, péntek 16:30 órakor a Budapest Bank központ épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Szállás: Pörböly Ökoturisztikai Központ 2-3 ágyas szobái

3) Túra táv: 20-21 km

4) Szintemelkedés: 0 m

5) Érkezés helye és időpontja: a szombati napon (szeptember 28.) a kora esti órákban

6) Étkezés: a szállásunkon vacsora illetve reggeli, majd másnap a túra végén ebéd

7) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, vacsora, reggeli, kenubérlés, túraszervezés díját.

8) Túra ára nem tartalmazza: ebéd költsége, személyes kiadások

9) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Bódi Cintia Túravezető és a Túrabarátok Csapata