Menü
Kéktúra Zemplénben – Irány a vége!
Túrabarátok Kft

Kéktúra Zemplénben – Irány a vége!

Nehézségi fok
18.900 Ft
15.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Varga Zsófi

Kéktúra sorozatunk egyik nagy ugrása következik, hisz a végére nézünk az útvonalnak, a legkeletibb rész felfedezésére vállalkozunk. Sokszínű hétvége a túrázónak, ahol kultúra, történelem, sport, játék és 100% természet vár rá! Tarts velünk!

Első nap: Hollóháza - Füzér, a Füzéri vár meglátogatásával

Korán reggel indul buszunk Hollóházára, ahonnan egy rövid lábnyújtóztatás és hátizsákjaink magunkhoz vétele után kezdődik programunk. 13 kilométeres túránk az Oszágos Kéktúra végpontjától indul, a kéktúra emlékműtől. Itt rögtön van is lehetőség az első pecsét megszerzésére.

A Nagy-Milic csúcsa a Zemplén legmagasabb pontja. Az obeliszk emlékmű után már lefelé indul utunk. A Kis-Milictől egy rövid kitérővel megnézzük a 2015-ben emelt Károlyi-kilátót, ahonnan tiszta időben a lenyűgöző panoráma nyílik a Hegyközre, a Zempléni-hegység északi részére egészenSátoraljaújhelyig, és innen már látjuk majd aznapi túránk célpontját, a Füzéri várat. Folytatva utunkat meredek ereszkedők, erdők és tisztások váltják egymást. (Felső-csata rét, Kakas-bérc, Csata-rét, Magas-hegy) Hangulatos, árnyas, bükkös ösvényen érkezünk meg Füzér határába, ahol kiürült kulalcsainkat meg tudjuk tölteni a Vár-forrásnál. A túra zárásaként még egy utolsó meredek emelkedő mára: felmegyünk a Füzéri várba. Ezt követi a jól megérdemelt vacsora. Majd a szállás elfoglalása.

Második nap: Füzér - Nagyhuta, Zemplén kalandpark 

Második napunk ott indul, ahol az előző este befejeztük. Reggel 9-kor kezdjük utunkat. Ezen a napon már sokkal kevesebb lesz a szint. Egy 15 kilométeres szakaszt teszünk meg 300 m szintemelkedéssel. Nagyhutáig tart a túránk, ahol buszba pattanunk, és elgurulunk a közeli Zemplén kalandparkba. Itt az ebéd  mellett van lehetőség zipline-ozni, falat mászni, bobozni és libegőzni is. Részletes információt itt találtok a parkról:http://www.zemplenkalandpark.hu/ Élményekkel telve 5 és 6 óra között indulunk haza, így este 8-9 óra között érünk vissza Budapestre. 

Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét! 

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!
Szükséges felszerelés: vízálló ruházat (Esőkabát/esőponcsó), évszaknak megfelelő kényelmes túraöltözet, ajánlott túrabakancs, és jól jöhet túrabot is.
Étkezés: a nap közbeni étkezésekre legyen nálatok megfelelő mennyiségű szendvics, energiaszelet, banán, esetleg szőlőcukor, aszalt gyümölcs. 1,5 liter víz mindkét nap.

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. szeptember 11., szombat reggel 6:15 Budapest Bank A épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: Első nap: 14 km, 635 m szintemelkedéssel, Második nap 15 km, 300 m szintemelkedéssel

3) Visszaérkezés helye és időpontja: szeptember 12.-én vasárnap az esti órákban a kiindulási pontra

4) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. Első este közös vacsora lehetősége. A szállásunkon nem kapunk ellátást. A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza.

5) Túra ára tartalmazza: utazás kisbusszal, szállás költség, túravezetés, szervezési költségek

6) Túra ára nem tartalmazza: étkezések költsége, személyes kiadások, vár és kalandpark belépő 

7) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

Várunk szeretettel!

Varga Zsófi és a Túrabarátok