Menü
Kéktúra a Keleti-Mátra bércein
Túrabarátok Kft

Kéktúra a Keleti-Mátra bércein

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Az ország legmagasabb pontjáról indulunk, hogy végigjárjuk a Mátra csodás keleti gerincét. Rögtön beszerezzük a pecsétet Kékestetőn, kikukkantunk a sípályán a Tátra felé, majd keletnek fordulunk és ereszkedni kezdünk igencsak meredeken. Jól fognak jönni a túrabotok, ha kímélni szeretnénk a térdünket. 

Röpke 5,5 kilométer után már újra készíthetjük a füzetünket: közel 500 méter meredek lejtő után a Hármashatárnál pecsételünk másodjára. Szerencsére innen főként emelkedni fog az út újra, nehogy elkopjanak a sarkaink. Fel-le hullámozva jutunk fel a Nagy-Szár-hegyre, majd a Cserepes-nyeregben tartunk egy kis pihenőt a vadászkunyhónál. Innen újra felfelé indulunk az Oroszlánvár csúcsára, majd a Jagusra. 

Innen le, majd újra fel a Szederjes-tetőig, a Jóidő nyaknál megtekintjük a képes fát, majd a Mátra-bérc útvonalát követve ereszkedünk le a siroki vasútállomáshoz. Itt lesz lehetőségünk a harmadik pecsét megszerzésére, majd besétálunk a faluba. Amennyiben kedv, idő és fény is marad, felkapaszkodunk a Siroki várhoz, ami a Mátra legnagyobb, legjelentősebb várromja és egy vulkáni csúcson magasodik a falu fölé, csodás panorámát nyújva a Mátra keleti ormaira.

Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét!

Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.
A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.
A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. december 18., szombat reggel 7:00 Budapest Bank A épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: kb: 24 km

3) Szintemelkedés: 600 m

4) Érkezés helye és időpontja: az esti órákban a kiindulási pontokra

5) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza.

6) Túra ára tartalmazzautazás kisbusszal, szervezési költségek

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk mindenkit sok szeretettel:

Tóth Katalilla és a Túrabarátok Csapata