Menü
Kéktúra a Káli-medencében
Túrabarátok Kft

Kéktúra a Káli-medencében

Nehézségi fok
9.900 Ft
6.900 Ft-tól
Gyalogtúra
12
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Kéktúra-sorozatunk újabb szakaszán a korábban megszerzett pecsétjeinket gyarapíthatjuk tovább. 

Ezúttal a történelmi nevezetességeiről híres Nagyvázsonyban lépünk az országos KÉK-re, a Postamúzeum, illetve a híres Vázsonykő váránál pecsételünk először az igazolófüzetünkbe. Nem töltünk sok időt a lakótorony vizsgálatával, rögtön a Kinizsi forrás felé vesszük az irányt. A forrás felé menet benézünk a nagyvázsonyi pálos kolostorrom fehér falai közé, majd a vízlelő helyet elhagyva a csicsói kulcsosház felé haladunk tovább. A kulcsosháznál újra igénybe vesszük a bélyegzőt, újabb pecsétet gyűjtünk be és nem kizárt, hogy a kétszáz éves bükkfa tövében egy-egy szendvicset is elmajszolunk.

A következő megállónk Balatonhenye (szintén bélyegzőpont!), majd a falut elhagyva belépünk a Káli-medencébe. Mielőtt a szentbékkállai szőlőültetvények mellett megérkeznénk túránk végpontjához, még fel kell másznunk az Eötvös Károly-kilátóba, ahonnan megcsodálhatjunk nem csupán az egész Káli-medencét, de ellátunk a Balaton víztükréig és a nyugati tanúhegyekig is. Természetesen nem felejtjük el beszerezni a szentbékkállai pecsétet sem az igazolófüzetbe, mielőtt buszainkba szállunk, és elindulunk hazafelé!

 

Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét!

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 19., szombat 07:45 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt )

2) Túra táv: 22 km

3) Szintemelkedés: 500m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra az esti órákban

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezések költsége, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

Mindenkit várunk sok szeretettel a túrán:

Tóth Katalilla és a Túrabarátok Csapata