Menü
Kéktúra a Káli-medencében
esense kft
Kéktúra a Káli-medencében
Nehézségi fok
7.900 Ft
3.950 Ft-tól
Gyalogtúra
23
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Gábor

Kéktúra-sorozatunk újabb szakaszán a korábban megszerzett Balaton-felvidéki pecsétjeinket gyarapíthatjuk tovább. 

Ezúttal a történelmi nevezetességeiről híres Nagyvázsonyban lépünk az országos KÉK-re, a Postamúzeum, illetve a híres Vázsonykő váránál pecsételünk először az igazolófüzetünkbe. Nem töltünk sok időt a lakótorony vizsgálatával, rögtön a Kinizsi forrás felé vesszük az irányt. A forrás felé menet benézünk a nagyvázsonyi pálos kolostorrom fehér falai közé, majd a vízlelő helyet elhagyva a csicsói kulcsosház felé haladunk tovább. A kulcsosháznál újra igénybe vesszük a bélyegzőt, újabb pecsétet gyűjtünk be és nem kizárt, hogy a kétszáz éves bükkfa tövében egy-egy szendvicset is elmajszolunk.

A következő megállónk Balatonhenye (szintén bélyegzőpont!), majd a falut elhagyva belépünk a Káli-medencébe. Mielőtt a szentbékkállai szőlőültetvények mellett megérkeznénk túránk végpontjához, még fel kell másznunk az Eötvös Károly-kilátóba, ahonnan megcsodálhatjunk nem csupán az egész Káli-medencét, de ellátunk a Balaton víztükréig és a nyugati tanúhegyekig is. Természetesen nem felejtjük el beszerezni a szentbékkállai pecsétet sem az igazolófüzetbe, mielőtt buszainkba szállunk, és elindulunk hazafelé!

Aki kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét! A túra helyszínén is van lehetőség beszerezni a Kéktúra pecsétgyűjtő füzetet, amit akkor kérünk fizetni. Ára 2000 Ft. 

 

Találkozó helye, időpontja: 2019. április 13. (szombat), 7 óra 45 perckor, Kelenföld vasútállomás

Túra táv: 22 km

Szintemelkedés: 500 m

Étkezés: saját 

% Kedvezményes ár: kollégák, valamint az általuk meghívott és regisztrált vendégrésztvevök számára elérhetö, megadott kód segítségével.

A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!


Várunk sok szeretettel:

Tóth Gábor és Gyurász Gábor túravezetők