Menü
Kéktúra a Kab-hegyen át
Túrabarátok Kft

Kéktúra a Kab-hegyen át

Nehézségi fok
9.900 Ft
6.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

A túránkat a legutóbbi Kéktúra kiindulópontjáról, Nagyvázsonyból indítjuk, így akinek ez a pecsét még hiányzik, most pótolhatja! Ezúttal azonban északias irányt veszünk a híres Kinizsi-vártól, a Sonkolyos-árok mentén hagyjuk el a falut, hogy az első néhány lankás kilométert követően a hűs erdőben közelítsük meg a közel 600 méteres (599m) Kab-hegyet

A kék jelzés a Kab-hegy lábánál meredekre vált, a csúcs alatt kemény kaptató vár majd ránk. Jutalmul remek panoráma tárul a szemünk elé a csúcson lévő Kinizsi Pál-kilótóról. Itt hosszabb pihenőt tartunk, elfogyasztjuk otthonról hozott szendvicseinket, szusszanunk kicsit, mielőtt nekindulunk a délutáni etapnak. 

Miután letudtuk délelőtt a túra nehezét, délután kellemes lejtők fogadnak bennünket. Egy vadászház-erdészlak melletti pecsételést követően kezdjük meg az ereszkedést a csúcsról, majd egy éles balkanyarral az aszfaltozott bekötőutat elhagyva a Tönkölyös víznyelőt célozzuk meg. Innen egy régi, felhagyott vasútvonal mentén ereszkedünk be Úrkút falujába. Pecsételést követően azonban még megtekintjük az úrkúti őskarszt lenyűgöző természeti formáit, majd a Csárda-hegyi barlangot érintve szállunk végül buszra. 

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!
Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét! 

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. november 20., szombat 07:45 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt )

2) Túra táv: 17 km

3) Szintemelkedés: 450m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra az esti órákban

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezések költsége, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

 

Várunk szeretettel: 

Lasetzky Frigyes és a Túrabarátok Csapata