Menü
Kéktúra a Gerecsében
Túrabarátok Kft

Kéktúra a Gerecsében

Nehézségi fok
7.900 Ft
4.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

Tatabányától keletre, a koldusszállási vadászlaknál "pecsételünk be" a KÉKre, a Gerecse Délnyugati végén. Az aszfaltutat nagyjából 1 km hosszan követjük, majd az Öreg-erdőbe térünk és a Peskő-hegy keleti, hófehér sziklafala alatt lassan, elnyúló sétával emelkedünk Vértestolna magasságába. A településre nem megyünk be, utunkat folytatjuk az erdős-dombos vidéken, fel-le szintezve a Halyagos-hegy oldalán. 11 kilométert kell letudnunk a második pecsétünkig, ahol pihenőt is tartunk. Előtte bekukkantunk a Vörösmárvány bányába, de akár az elhagyott erdészházba is bemerészkedhetünk. Egy hatalmas, öreg fánál találjuk a bélyegzőt, itt vélhetőn eszünk is néhányat a magunkkal hozott szendvicsekből. Feltöltődve a régi erdei vasút nyomvonalán indulunk tovább, majd szép nagyívű kanyarral kerüljük a Gerecse tömbjét. Az északi oldalra érve, a Gerecse üdülőnél (volt hercegprímási kastély) keressük az újabb pecsétet, majd a Rancs Fogadó felé haladunk tovább. Pusztamaróton megtekintjük a mohácsi csatavesztést követő harcokra emlékeztető történelmi emlékhelyet és megkeressük az immáron negyedik pecsétünknek helyet adó óriás fenyőfát. Innen két-három kilométerünk marad csak hátra, hogy felszálljunk a buszra és elinduljunk hazafelé.

Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét!

Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.
A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!


1) Találkozó helye, időpontja: 2021. május 8. szombat reggel 8:00 Budapest Bank A épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.), illetve 8:30-kor Kelenföld Vasútállomáson (állomásépület előtti parkoló) - egyeztetés a jelentkezést követően.

2) Túra táv: kb: 20 km

3) Szintemelkedés: 650 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján az esti órákban a kiindulási pontokra

5) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza.

6) Túra ára tartalmazza: utazás kisbusszal, szervezési költségek

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Tóth Katalilla és a Túrabarátok Csapata