Menü
Kéktúra a Bakony csúcsára
Budapest bank

Kéktúra a Bakony csúcsára

Nehézségi fok
8.500 Ft
4.900 Ft-tól
Gyalogtúra
17
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Gábor

A Gyurász Gábor vezette, tavaly novemberi, badacsonyi túránk folytatásaként is tekinthetünk az országos Kéktúra újabb szakaszára, melynek során a Bakony legmagasabb csúcsára, a Kőris-hegyre is felkapaszkodunk! 

Ezúttal Zircet elhagyva, Borzavárról indítjuk a februári sétát, enyhe emelkedővel, a templom mellett érünk az erdőbe. A kék és sárga jelzéseket követve elhaladunk a szépalmapusztai arborétum és lovarda mellett, majd a Magas-Bakony egyik legmeredekebb kaptatójával nézünk szembe! Leküzdve a szintemelkedést, szép idő esetén csodás panoráma fogad bennünket a hegység legmagasabb pontján emelt Vajda Péter kilátóból. 

A 709 méteres csúcsról ereszkedve benézünk az Ördöglikba, majd elhagyjuk egy időre a kék jelzést, hogy Barátok útja mentén meglátogassuk Százhalom tumulusait. A halomsírmező összesen 226 halomsírt, úgynevezett tumulust foglal magában, mellyel Közép-Európa legnagyobb dombszámú, több mint 3000 éves halomsírtemetője. A Barátok útján továbbhaladva, a Köves-hegyet megkerülő Öreg-séd patak mentén jutunk el Bakonybélig, remélhetőleg még sötétedés előtt.
Bakonybélen megvacsorázunk, majd buszra szállva Budapest felé vesszük az irányt.
Könnyen előfordulhat, hogy a Magas-Bakonyban számottevő hó fogad bennünket, ezért a megfelelő túrabakancs és a réteges, vízhatlan öltözet erősen ajánlott

A túra helyszínén átadjuk a Kéktúra bélyeggyűjtő füzetet, amit akkor kérünk fizetni. Ára 2000 Ft. Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét!

Indulás: 2019. március 2. (szombat), 7 óra 45 perckor, Kelenföld vasútállomástól.

Utazás: kisbusszal

Érkezés: indulás napján és címére, 20 óra körül

Táv: 17 km.

Szintemelkedés: 500 méter

% Kedvezményes ár: kollégák, valamint az általuk meghívott és regisztrált vendégrésztvevök számára elérhetö, megadott kód segítségével.

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!


Tóth Gábor

túravezető