Menü
Kajakkal a Dunakanyarban júliusban
Vedd be a kanyart!

Kajakkal a Dunakanyarban júliusban

Nehézségi fok
13.900 Ft
6.950 Ft-tól
Evezés
12
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Pénzes Gyöngyvér
Pénzes Gyöngyvér
Dunakanyari lakosként fontos számomra a környék felfedezése, értékeinek megóvása és szeretném minél több emberrel megismertetni a környék flóráját, faunáját és a településekhez szorosan hozzá kapcsolódó történeteket is. A természetjárás a harmincas éveim óta nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, napjaim meghatározó része, akár vízen, akár szárazon. Legkedvesebb tevékenységem a kajakozás, mivel teljesen más perspektívából tudjuk felfedezni egy adott környék látnivalóit. Családom révén a helyi bortermelésbe is bepillantást nyerhettem, az általunk szervezett túrákon szeretnénk egy csipetet a helyi értékekből átadni, legyen az gasztronómia, a vízközeli életmóddal való barátkozás, vagy csak egy kellemes séta a Duna partját szegélyező településeken. Jelenleg angol tanárként, újságíróként és egy nagymarosi vendégház tulajdonosaként nyaranta az idegenvezetés is az életem szerves részét képezi.
Túravezető adatlapja

Egy igazi vízi kaland kezdőknek és haladóknak! Nem kell, hogy tudj evezni, csak legyél kíváncsi! Kíváncsi arra, hogy miként kell a kajakot hajtani, hol van hazánk egyik legyszebb temploma, vagy, hogy kik azok a svábok, hogyan kerültek erre a vidékre? Csatlakozz hozzánk!

Találkozunk a zebegényi vasútállomáson, célszerű itt hagyni a kocsit vagy vonattal ide érkezni. 

​Az első órát Zebegényben töltjük, megnézzük a község eldugott közponját és a gyönyörű templomot. Ezután a parton némi felkészülés és gyakorlás után elindulunk a Dunán és meg sem állunk Nagymarosig. Közben élvezzük a Duna hullámait és országunk egyik legszebb (szerintünk a legszebb) vidékét. 

​Nagymaroson kiszállunk és felkutatunk néhány helyi érdekességet. Mivel lassan dél felé járunk, így piknikezünk egyet valamelyik partszakaszon, majd irány végállomásunk: Verőce. Innen vonattal lehet újra elérni a kocsit Zebegényben vagy vonattal lehet hazaindulni.

Ha a túra végeztével kedved szottyan Nagymaros városában maradni érdemes a parton elhelyezkedő több vendéglátóhely egyikét felkeresni több helyi étterem és bár közül választhatsz igényeidnek megfelelően.

 

    

 

Találkozó helye: reggel 9 óra Zebegény vasútállomás

Érkezés helye: A délutáni órákban Verőcén

Túra időtartama: 6-7 óra

Túratáv: 16 km

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő, réteges ruházat, kényelmes cipő, naptej, fényképezőgép

Nagymarosra óránként indulnak zónázó vonatok Budapest Nyugatiból, illetve autóval Budapestről az M2 utat követve Vácnál a 12-es útra lekanyarodva lehet megközelíteni a városkát.

 

Az ár tartalmazza: idegenvezetés, a kajak kölcsönzését és szállítását, mentőmellények bérlését, egy helyi bor kóstolása, piknik

Az ár nem tartalmazza: étkezés

A programváltozás jogát fenntartjuk!