Menü
Hosszú hétvége a káprázatos Júliai-Alpokban
Túrabarátok Kft

Hosszú hétvége a káprázatos Júliai-Alpokban

Nehézségi fok
59.000 Ft
55.000 Ft-tól
Gyalogtúra
12
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A Júliai Alpok szlovéniai része (Triglav Nemzeti Park) Kelet-Európa legszebb, és leginkább érintetlen magashegysége. A Nemzeti Park természetes erdei a történelem során ember által legkevésbé bolygatott része az Alpoknak, így az erdőhatár 1600-1800 méterig nyúlik, növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és páratlan meglepetéseket rejt. A káprázatos szépségű, gyalogszerrel bejárható, és megmászható hegyvonulat déli részere tervezzük utunkat, a Bohinj-tótól északra. A túra teljesítéséhez szükséges némi gyakorlottság,és egy jó bakancs. A túravezető alapos helyismerettel rendelkezik.


Terveink szerint az első nap utazás, és délután már ismerkedhetünk is a környékkel (Uskovnica, 1154 méter), egy nagyobb sétával, aztán másnap irány a hegy magasabb része, ahol már mi magunk is látni fogjuk milyen az Alpok belülről.Szállásunk 1817 méter magasan lesz (Vodnikov Dom), ami már önmagában is páratlan élmény. majd másnap, több lehetősség közül választhatunk, ugyanis van néhány kihagyhatatlan látnivaló (1700 méter magasan szabad tartású tehén csorda, ahol aludt tej, és sajt kapható), majd más útvonalon, kicsit még tovább emelkedve úgy 2000 méterig, tovább ismerkedve a hegy változatosságával visszaérünk első napi szállásunkra. Negyedik nap vagy a hegyen vagy a Bohinj tó partjánál bolyonghatunk még, de aztán elindulunk haza. 

FIGYELEM! A túrát gyakorlott túrázóknak ajánljuk!! Gyermek résztvevő esetén érdeklődjön a túravezetőnél!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. július 2., csütörtök reggel 6:00 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túra táv: 10-12 km

3) Szintemelkedés: 600-1000 méter, erősen kitett terepen (nehézségi fok: 4)

4) Érkezés helye és időpontja: július 5-e vasárnap esti órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: reggeli és vacsora a szálláson egyénileg, napközben szendvics műzliszelet.

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túravezetés költsége, szállás turistaházakban

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költsége

8) Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, esőkabát.

9) % kedvezményes ár:túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk szeretettel!


Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata