Menü
Hármashatárhegyi felfedezések
Túrabarátok Kft

Hármashatárhegyi felfedezések

Nehézségi fok
4.500 Ft
4.500 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tamás Bálint
Tamás Bálint
Tizenöt éve főállású idegenvezetőként járom az országot és büszkén mutatom be vendégeinknek az épített és természeti kincseit. Szabad napjaimat pedig azzal töltöm, hogy ugyanúgy a városokat és erdőket járom, és közben elképzelem, hogy milyen jó lesz ezeket a helyeket másoknak is megmutatni. Akkor vagyok elememben, amikor emberekkel beszélgetek, és akkor érzem magamat szabadnak, amikor a kék ég alatt lehetek. Ha téged is lekötnek és szórakoztatnak a történelmi anekdóták, érdekességek, titkok, csattanós sztorik és ősi hiedelmek, amik élővé, emberközelivé és szerethetővé tesznek egy-egy helyet, akkor gyere velem! Szeretettel várlak a túráimon! Bálint
Túravezető adatlapja

Buda egyik legkedveltebb kirándulóhelye, mégis tartogat számunkra meglepetéseket. A kirándulás során sokat fogunk hallani Mátyás király vadaskertjéről, aminek a faldarabjai ma is állnak. Elhaladunk a hármashatárhegyi repülőtér mellett, felkapaszkodunk a hármashatárhegyi kilátópont és végigsétálunk a Panorámaúton is. Persze közben megismerjük az elmúlt néhány évszázad idekapcsolódó történelmét és izgalmas történeteit!

A Budai hegyek és erdők évszázadokon keresztül csak a legkiváltságosabbak előtt álltak nyitva. Falakkal körülvett, őrzött erdeiben királyok és főnemesek döntöttek az ország sorsáról, miközben vadászattal és pompás lakomákkal szórakoztatták külföldi vendégeiket. Manapság kirándulók, sportolók és kutyasétáltatók róják ezeket az évszázados ösvényeket, és már nem találkozhatunk tevékkel és bölényekkel, és szarvasokkal a fák között. Ahol a barlangokban remeték élték szerény életüket, most a városból kiszakadó családok sütnek szalonnát. Túránk során felfedezzük a Hármashatárhegyi panorámautat, kilátót és repülőteret., valamint egy Nagymagyarország alakú fenyvest. Időben is nagy utat járunk be a múlt századok elegáns vadászataitól az 1945-ös kitörést követő elkeseredett harcok záróakkordjáig.

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. október 17., vasárnap 10:00-kor Budapesten a Fenyőgyöngyénél (Szépvölgyi út 155.)

2) Túra táv:7 km

3) Szintemelkedés: 250 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján 13 óra körül Hűvösvölgyben a villamos végállomásnál

5) Utazás: egyénileg

6) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

7) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

8) Túra ára nem tartalmazza: utazás, étkezés, személyes kiadások

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel budapesti túránkra,

Tamás Bálint Túravezető és a Túrabarátok Csapata