Menü
Gleccser síelés; egy kapruni,hosszú hétvége
Túrabarátok Kft

Gleccser síelés; egy kapruni,hosszú hétvége

Nehézségi fok
99.000 Ft
99.000 Ft-tól
Gyalogtúra
9
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

Az idei évben már meghódítottunk havas hegycsúcsokat hótalpon, a márciusi hosszú hétvégén pedig sílécet ragadunk, és kihasználva azt a pár napot, Ausztria egyik legkiválóbb síterepére utazunk. Az úti célunk Kaprun, mely egy igazi síparadicsom, ahol mindenki talál magának megfelelő nehézségű pályát. Kiváló hétvégének ígérkezik, tarts velünk Te is!

Ausztria Salzburg tartományában található Kaprun igazi síparadicsom. Az év minden szakában tökéletes üdülőhely, de ősztől tavaszig a hegyi sportok kedvelői számára nyújt felejthetetlen élményeket. Kaprun az ország kiemelt gleccsersíterepe. Az 1798 és 3029 méter közötti hegycsúcsokon mintegy 41 km hosszúságú pályarendszer fekszik, amelyen finom természetes hó pihen. A legtöbb pálya kék és piros, de ezen kívül van 3 fekete pálya is a profik számára. Központjában, kb. 2500 méteren fekszik az Alpincenter, ahol boltokat, sí depót, éttermet és bárokat találunk.

A sítúra csütörtökön veszi kezdetét, ekkor buszra szállunk, és meg sem állunk Ausztriáig. Megérkezésünk után a szállásunkat foglaljuk el, mely a Pension Haus Tirol Kaprun 3* lesz erre a 3 éjszakára, amit ezen a csodálatos helyen fogunk eltölteni. A szállástól számos étterem, bár, diszkó és üzlet is könnyen elérhető gyalogosan, így az utazás fáradalmait lesz hol kipihennünk.

Másnap, a reggelit követően a mikró busszal fölvisszük a pályákhoz a csapatot, és délelőtt közösen felfedezzük a legjobb pályákat. Kitzehorn 2203 méteres csúcsa alatti Gipfel kilátó és étterem Salzburg tartomány legmagasabb pontja, innen pazar kilátás nyílik a környékre. A freeride szerelmeseit 5 funpark és 4 freeride pálya várja, de a kezdő síelők is megtalálják a nekik való könnyebb terepet. Ausztria első gleccser síterepe a legbiztosabb havat ígéri, hiszen a pályák jó része az örök hó határ közelében vannak.  A sípályák zárása után kisbusszal visszamegyünk Kaprunba és keresünk egy kedvünkre való éttermet a vacsorához, élménybeszámolókhoz, és a jól megszokott Túrabaráti beszélgetésekhez. 

Másnak egyéni program, a már jól ismert sípályákon, vagy a bakancslistára felírt kihagyhatatlan meredélyenek, hogy este ismét legyen mit mesélni a poharak mellett! Vasárnap opcionálisan délelőtti pihenés vagy síelés 12 óráig. 

Találkozó: 2019. március 14., csütörtök 10:00 óra Budapest Bank központi B épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

Utazás: közösen kisbusszal

Felszerelés: saját -  vagy helyszínen bérelhető sífelszereléssel, napszemüveg, napvédő krém, megfelelő réteges öltözék szél és hó ellen.   

Étkezés: Reggeli saját vásárolt vagy hozott ételből, ebéd a sípálya melletti hüttében, vacsora Kaprun számtalan kiváló helyi éttermeiben. 

Szállás: Pension Haus Tirol Kaprun 3* kétágyas szobákban

A túra ára tartalmazza: az utazást, a szállást, a túravezetést és szervezést. 

Túra ára NEM tartalmazza: Étkezés és ital, síbérlet ára, sífelszerelés bérlés ára. A síbérletek árát induláskor kell fizetni a túravezetőnek: 100 EUR/ fő (síbérlet 2 napra szól,  az opcionális vasárnap délelőtti síelés ezen felül fizetendő)

Visszaérkezés: vasárnap opcionálisan délelőtt lehetőség van síelni, indulás 13 órakor, hazaérkezés 20 óra körül a kiindulási pontra

Biztosítás megkötése minden résztvevő számára kötelező, a kötvényt az utazási szerződéssel együtt kell megküldeni, vagy induláskor bemutatni a túravezetőnek.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Túrabarátok csapata