Menü
Gladiátorok útján a Spartacus-ösvényen
Túrabarátok Kft

Gladiátorok útján a Spartacus-ösvényen

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

Utunk Pilisszentlászlóról indul, ahol ha valaki gyűjti a kék túra pecséteket be is szerezheti a helyi vendéglátóipari egységen belül az aktuálisat. Itt egy kávét, teát is lesz alkalmunk elfogyasztani pecsételés közben.

Túránkat a zöld jelzésen kezdjük, kezdetben még lakott területen haladva, majd később beérve az erdő sűrűjébe. Hamarosan a Spartacus-ösvényen találjuk magunkat ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a környező hegyekre. Ide mindenféleképpen jól tartó túrabakancs ajánlott, néhol keskeny ösvényen fogunk haladni. Egészen Visegrádig megyünk, ahol egy kellemes ebédet elfogyasztva pihenjük ki az eddigi távot.
Innen az Apát-kúti-völgyön keresztül közelítjük majd meg kiindulási pontunkat Pilisszentlászlót, de addig még a természet megannyi szépsége tárul szemünk elé.
Több kút mellett is elmegyünk, ezekből egy működik jelenleg. Szinte végig szintben haladva tart utunk, így ebéd után igazán nem lesz megterhelő a hátralevő szakasz. 

Bátran hozzátok kutyusaitokat, ők is élvezni fogják a kikapcsolódást. Kellemes fáradtsággal érünk utunk végére, ahol a busz már várni fog ránk, hogy visszafuvarozzon minket fővárosunkba.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. április 18., szombat 07:30 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 15 km

3) Szintemelkedés: 300 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján legkésőbb 19órára a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége.

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár:Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk mindenkit sok szeretettel:

Tóth Katalilla és a Túrabarátok Csapata