Menü
Gerecse Túra Térben és Időben
Budapest bank

Gerecse Túra Térben és Időben

Nehézségi fok
Díjtalan
Díjtalan
Gyalogtúra
25
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Román Attila
Román Attila
Két évtizede vallom meggyőződéssel, hogy a tudatosan választott és művelt egészséges életmód szükségszerűségét szinte minden ember felismeri és megérti egyszer valamikor az élete során, ám nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között történik az meg. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való megjelenés, mint prevenció „szentháromsága” az, ami nélkül nem kaphatjuk meg hosszú távon az egészség „áldását.” Az Egészségcsapat Túra Barátok Körének tagjaként ebben való hitem szeretném hitelesen képviselni, a fizikai aktivitás vonalának erősítésén keresztül. Credo bővebben: http://www.gyaloglunk.hu/az-ultrafutas-es-a-gyaloglas-szerelmeskedes-a-kozmovitalis-energiaval-interju-roman-attilaval/
Túravezető adatlapja

Kiszállva a hajókból újra egy szárazföldi kalandra hívunk! Júniusi börzsönyi túránk után mi is következhetne más, mint egy hosszabb, 20 + km-es kihívás?!

 

A Budapest Bank Túrabarátok Köre július 15. dátummal meghirdeti következő programját, mely a TIT, vagyis a „Túra Időben és Térben" nevet kapta, ahol az időbeli perspektívát a kecskekői kőbánya geológiai arculata, a térbeli dimenziót az öreg-kői kilátás adja majd. A kiránduláson való részvétel családtagjaitok, rokonaitok, ismerőseitek számára is nyitott.

 

Román Attila „tárlatvezetésével" a Gerecse őrtornyának számító, látogatható barlangokban bővelkedő Öreg-kőre megyünk fel Bajót településről, a TIT kezdőpontjáról. Több érdekesség vár ott minket, többek között az oly csodálatos panoráma, melynek kedvéért még Rockenbauer Pálék is eltöltöttek ott egy éjszakát, mikor is a Másfélmillió lépés Magyarországon című ismeretterjesztő filmet forgatták. Az őrtorony után be kell lépnünk a kapun is, ezért leereszkedünk Péliföldszentkeresztre, ahol menyegzőt tart a csend nyugalma és a flóra szépsége. Ott lesz lehetőség mosdóba menni, kávézni, süteményt fogyasztani. Utunkat a Gerecse lankáin folytatjuk a rekultivált, kecskekői, külszínfejtésű kőbányához, ahol remélhetőleg mindenkit ámultba ejt majd a miocén korabeli Pannon-tenger sokmillió éves mélytengeri üledékrétegeinek látványa. Ezt követően vargabetűt veszünk, s egyik történelmi emlékhelyünk, Pusztamarót fog látnivalóul szolgálni. Visszamegyünk kitérőnk elágazásához, majd egy kedves, környékbeliek által csak „Piroska" -ként emlegetett útvonalon (piros sáv fut végig egy valóban nagyon bájos vidéken, innen ered az elnevezés) leereszkedünk Lábatlanra, ahol befejeződik túránk, melyhez 20-22 km körüli táv, 600-700 méter szintkülönbség lesz a hozzáadott érték.

 

A Bakonyi Szurdok Túránál ugyan rövidebb, de szintemelkedésben valamivel bővelkedőbb kihívást kínálunk ezúttal az étlapon. Csupán azért hívjuk fel erre a figyelmet, hogy még véletlenül se válasszon valaki olyan menüt, ami megülheti gyomrát. Könnyebbséget fog jelenteni azonban, hogy a látnivalók jellege miatt több pihenőszakasz töri meg lépteink folytonosságát, szám szerint 4 alkalommal lesz lehetőségetek az energiacsakráitok karbantartására.

 

Legfontosabb információk tényszerűen:

 

útvonal: KΩ \ K \ P

táv: 20 – 22 km

szintemelkedés: 600 – 700 m

kalkulált időtartam: ~ 6 óra

indulás és érkezés helyszíne: Budapest XIII., Váci út 193. – Budapest Bank irodaház

indulás időpontja: 2017. július 15. (szombat), délelőtt 9 óra

túra kezdő- és végpontja: Bajót, Lábatlan

szállítójármű: 20 + 1 fő kapacitású busz

érkezés várható időpontja: 2017. július 15. (szombat), 17:30 – 18:30 között

résztvevői létszám: 19 fő + túravezető

részvételi díj: 1.500 Ft/fő. (A pénzügyi feltétel teljesítésének lehetőségéről a jelentkezők külön tájékoztatást kapnak.)

túravezető: Román Attila

Az első 19 jelentkező részére tudjuk biztosítani a részvétel lehetőségét. Várólistára azonban lehet kerülni. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé, melynek határideje július 7. Ha a pénzügyi teljesítés nem történik meg határidőre, a résztvevői listáról megtörténik jelentkező törlése, és a várólistán szereplők jutnak lehetőséghez, jelentkezési sorrendnek megfelelően.