Menü
Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig
Körösök Völgye Natúrpark

Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig

Nehézségi fok
5.000 Ft
5.000 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gila Csaba
Gila Csaba
Már a hivatásom is kötelezz arra, hogy járjam a világot, hiszen mennyivel könnyebb úgy bemutatni a természet folyamatait, ha élőben is láttam őket. Bár nyilván a szakválasztásom sem volt véletlen anno; gyerekkorom óta túrázok. Sokáig csak magamnak, barátoknak családnak szerveztem a túrákat, úgy 10 éve már viszont egy egyesület túravezetője vagyok. Gyalogos, trekking túrák a kedvenceim, de vezetek túrát vízen is és kerékpáron is. Fő túraterepeim Erdély hegyei elsősorban a Szigethegység, valamint a Fekete és a Fehér-körös romániai szakaszai.
Túravezető adatlapja

Békés megye méltán híres gasztronómiájáról: az itt készülő kolbász és pálinka messzeföldön ismert, de nem egyedüliek a helyi finomságok között. Ismerjük meg a Gyulán készített húsneműeket, kortyoljunk a helyi sörfőzőmester remekéből és kalandozzunk egy régen eltűnt vár tövében is túránk során.

A túra rövid programja: Gyula rejtett kincseinek felfedezése után első megállónk Gyula-Városerdő és annak strandja, ahol, ha az idő engedi, megmártózunk a habokban. Ezután a Fekete-Körös kanyarulatait követve túránk időutazássá válik, ugyanis lassan elérjük az egykori Sámson vára kaputornyát, és ezzel a XI. századot. A történelmi kitekintés után irány Doboz és látnivalói, majd visszakanyarodunk Gyula felé, azonban, mielőtt a központba érkeznénk, fakultatív sörkóstolással és sörüzem-látogatással olthatjuk aszomjunkat a város egyik helyi sörfőzdéjében.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. július 10., szombat 10:00 Gyula,  Bodoki Károly szobornál (Megyeház u. 7.)

2) Utazás: egyénileg

3) Felszerelés: Kerékpár az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát. (amennyiben nincsen kerékpárod, a bérlésben tudunk segíteni)

4) Túra táv: 35 km

5) Szintemelkedés: 0 m

6) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra 17:00 óra magasságában

7) Étkezés: túra ára nem tartalmazza. Javasolt fejenként legalább 1 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

8) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

9) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

10)Költségek: A fakultatív költségeket a túra ára nem tartalmazza. Fakultatív programok költségei: sörüzem-látogatás és sörkóstolás (2 pohár) 1500 Ft/fő

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,

a Túrabarátok Csapata