Menü
Farkasok nyomában a Bükkben
Túrabarátok Kft

Farkasok nyomában a Bükkben

Nehézségi fok
21.900 Ft
18.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

FIGYELEM! A hatályos kormányrendelet értelmében szálláshelyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak, így kérünk mindenket CSAK akkor jelentkezzen a túrára, ha rendelkezik ilyennel!

A Bükk-hegység az ország legnagyobb középhegysége, és egyben itt van a legnagyobb egybefüggő erdőterület. Szépsége, nyugalma és különleges atmoszférája miatt, érdemes hosszabb időre is meglátogatni! Mi most két napot töltünk a Bükk-fennsíkon, bejárjuk legszebb szurdokait és hegytetőit, és fönt éjszakázunk a hegység egyik legmeghittebb turistaházban.


Első nap busszal a Garanda völgybe érkezünk, innen kezdjük gyalogtúránkat a meredek, ám annál szebb Sebesvíz szurdokon keresztül a fennsíkra. Innen erőintől függően bejárjuk a fennsík néhány kisebb, szép panorámájú csúcsát, majd Jávorkútra érkezünk, ahol az éjszakát töltjük. Másnap hegyen-völgyön át feljutotunk a Bükk legmagasabb csúcsára, Istállós-kőre (959m), majd Szilvásváradra érkezünk, ahonnan délután busszal indulunk vissza Budapestre.

 


1) Találkozó helye, időpontja: 2021. május 29., szombat reggel 7:30 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túra táv: 10-12 km mindkét nap

3) Szintemelkedés: Első nap: 650 méter, második nap: 400 méter(nehézségi fok: 3)

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. május 30-a vasárnap délutáni órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet, este vacsora lehetőség a turistaház éttermében (felár kb. 2000 Ft/fő), reggel bőséges reggeli

6) Szállás: Jávorkút Panzió 2 ágyas szobái

7) Túra ára tartalmazza: utazás közösen kisbusszal, túravezetés, túraszervezés költsége, szállás, reggeli

8) Túra ára nem tartalmazza: vacsora költségét a túra ára nem tartalmazza (kb. 2000 Ft / Fő felár ellenében foglalható)
A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

9) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,

Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata