Menü
Évindító hótalpas túra az Alacsony-Tátrában
Túrabarátok Kft

Évindító hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

Nehézségi fok
42.900 Ft
39.900 Ft-tól
Gyalogtúra
11
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Gábor

Ha már hallottál a hótalpas túrázásról, s úgy érzed, hogy egy középhaladó útvonalon szeretnél megismerkedni vele, ha szeretnél fantasztikus hóval borított fenyvesekben, hegycsúcsok között túrázni, akkor itt a helyed! Tölts el 2 teljes napot Velünk téli gerinctúránkon Certovicából indulva! Egy izgalmas csúcstúra, mely az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjainak panorámáját ígéri; Gyömbér(2043m), Chopok(2024), Derese(2004).

A hótalpazás napjaink közkedvelt téli sportja, így a 2020-as év első túrája alkalmával nem túrabakancsot, hanem hótalpat húzunk, és így hódítjuk meg az Alacsony-Tátra legmagasabb pontját, a Gyömbér-csúcsot. A hótalp mély hóban a lehető legpraktikusabb közlekedési eszköz, melynek technikája minden korosztály számára könnyen elsajátítható, nem igényel semmiféle speciális előképzettséget, aki járni tud, nyugodtan felcsatolhatja, s élvezheti a természet közelségét. 

Három napos túránk pénteken délután veszi kezdetét, ekkor buszra szállunk, és elindulunk Szlovákia felé. Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat, mely a Sebeséren található Bystravilla lesz. Kicsomagolás után az este egy kellemes vacsora mellett pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, és készülhetünk fel a másnapi útvonalra. Reggel, ébredés után a hótalpak kiosztása, rövid ismertetése, s egy gyors felszerelés igazítás következik, majd kezdetét veszi a kaland! Túránk során az Alacsony-Tátra egyik legszebb, leglátványosabb szakaszán haladunk majd! Gerinctúránk Certovicából indul, s az Úr-hegy (1635m) és a Stefanika-menedékház (1728m) érintésével jut fel a Gyömbér-csúcsára (2043m)! 

A parkolóból szombat kora reggel megkezdjük hótalpas csúcstúránkat a Stefanika-menedékház (1740m) irányába. Eleinte egy sípálya melletti ösvényen, gyönyörű fenyvesek között haladunk. Ezt követően, a nyeregre felérve hótól roskadozó törpefenyők szegélyezik utunkat, miközben folyamatosan haladunk célunk felé. A gerincen haladva,túránk során, szinte minden irányban fantasztikus panoráma fogad majd minket! Mikor elérjük a Stefanika-menedékházat (1740m), mai napi szintemelkedésünk nagy részén már túl vagyunk. Innen indulunk is tovább az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjára a Gyömbér-csúcsra (2043m)! A Gyömbér-csúcs megmászását követően elkészítjük fotóinkat, szép idő esetén, megcsodáljuk a gyönyörű panorámát, s a már ismert útvonalon visszamegyünk a Stefanika-menedékházba, majd tovább a Trangoska parkolóhoz, ahol buszunk vár ránk. 

Szintkülönbség: 1000m fel - 1000m le
Menetidő: kb. 6-7 óra (Gyömbér nélkül 4-5 óra ) 
Táv: 17km (Gyömbér nélkül 12 km)

Másnap, a reggeli felkelést, s reggelink elfogyasztását követően, a parkolóból egy rövid sétával eljutunk a felvonóhoz, ami néhány perc alatt felvisz minket a Chopokhoz. A Chopok (2024m) csúcsának meghódítását követően ismét felcsatoljuk a hótalpakat, s elindulunk következő túracélunk felé, a Deresére (2004m). A csúcs elérését követően visszatúrázunk a Chopok lábánál található kőházhoz, ahol rövid pihenőt tartunk, s megebédelünk. Ezt követően, a felvonóval visszamegyünk a kiindulási pontunkra, majd Trangoskába, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat Magyarország felé. 

Szintkülönbség: 50m fel - 1000 le
Menetidő: 4-5 óra
Táv: 10km

 

Találkozó: 2021. január (péntek délután 15:30 óra, Budapest Bank A épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

Fizetés: Túra indulása előtt 35 nappal előleg fizetése szükséges (40%), indulás előtt 34 napon belül teljes összeget kell rendezni.

Utazás: közösen kisbusszal

Szállás: Penzion Maluzina apartmanjai, önellátással

Felszerelés: magas szárú túrabakancs, vízhatlan nadrág és kabát, réteges öltözék, túra - vagy síbot javasolt, hótalp (bérelve biztosítjuk mindenkinek)

Étkezés: Minimum másfél liter víz/fő naponta, reggelire és napközben saját készítésű szendvics, vacsorázási lehetőség közeli étteremben.

Visszaérkezés

Költségek A túra ára tartalmazza az utazást, a szállást, hótalp bérlést és a túraszervezési költségeket. A túra ára NEM tartalmazza az étkezéseket.

% kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

 

A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően! Megfelelő biztosítás mindenkinek egyénileg kötelező.

Várunk sok szeretettel,

Tóth Gábor túravezető és a Túrabarátok Csapata