Menü
Elektromos kerékpártúra a Velencei-tó körül
Túrabarátok Kft

Elektromos kerékpártúra a Velencei-tó körül

Nehézségi fok
12.900 Ft
9.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gyurász Gábor
Gyurász Gábor
Túravezető adatlapja

Klasszikus tókerülő kerékpározásra hívunk benneteket, amely során a kerekezés mellett több kapcsolódó programon vehet részt, aki velünk tart augusztus első hétvégéjén. A közös leutazást követően Velencérőlindulunk el az óramutató járásával ellentétes irányba.

Utunk a Pákozd-Sukorói Arborétum mellett halad el, és ezután, egy kisebb kitérővel érjük el a Katonai Emlékparkot, ahol a kerékpárokat letámasztva gyalogosan járjuk be a területet. Mindenkinek érdemes megtennie ezt a kis kitérőt, hisz a tematikus ismertetők egy szépen kialakított parkban találhatóak és emellett páratlan körpanorámában lehet részünk a dombtetőről.

A továbbhaladást felfestés mutatja a Szúnyog-sziget felé, ahol a pákozdi hajóállomás is található, majd a tótól távolodva, az országúttal párhuzamosan haladva érünk be Pákozdra. Egy rövid szakaszon hagyjuk csak el a főutat, mialatt egy kisebb emelkedőt kell leküzdenünk. Utunk Dinnyés felé vezet ezután, ahol megállunk egy igazán izgalmas kaland kedvéért. Itt található ugyanis a dinnyési Várpark, mely a középkori Magyarország nagy múltú várainak kicsinyített másait vonultatja fel. A park egyedülálló kiállítása garantáltan nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is magával ragadja majd.

A történelmi időutazás után, a kis falut elhagyva érünk be Agárdra, ahol fürdőzőkkel teli strandokon kígyózik a kerékpárút. Itt tartunk egy kisebb pihenőt, mely során lehetőség nyílik a parton egy finom lángos vagy palacsinta elfogyasztására is. Innen már nem kell sokat tekerni, és visszaérünk túránk kiinduló helyszínére, Velencére, ahol pihenhetünk, strandolhatunk.

Utunk részben kiépített kerékpárúton, részben kisforgalmú közúton halad. Nagyobb emelkedőre egy helyen kell számítani.

Túránkon a részvételi korhatár minimum 14 év (és mivel felnőtt kerékpárokról van szó, min. 160 cm-es magasság szükséges)


1) Találkozó helye, időpontja: 2020. augusztus 2., vasárnap 8:00 (Budapest, Váci út 193. B porta)

2) Túra táv: 34 km

3) Szintemelkedés: 140 m

4) Érkezés helye és időpontja: kb. 19 óráig Budapestre, a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartlamaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, biciklibérlés, túraszervezés, túravezetés költsége.

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások, illetve a dinnyési Várpark belépő

8) % kedvezményes ár: munkatársak és az általuk meghívott és regisztrált vendég résztvevők számára elérhető, a levélben kiküldött dolgozói kulcs segítségével

9) Felszerelés: a bringa mindenki számára biztosított, bukósisak használata kötelező (előzetes igény esetén tudunk biztosítani, aki ragaszkodik a saját bukójához, nyugodtan hozza magával). A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban vagy hátizsákban, illetve nassolnivaló.

Várunk sok szeretettel:

Gyurász Gábor és a Túrabarátok Csapata