Menü
Éjszakai barangolás a Budai-hegyekben
Túrabarátok Kft

Éjszakai barangolás a Budai-hegyekben

Nehézségi fok
4.900 Ft
2.450 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Biztos sokan vannak olyanok köztetek, akik gondolkoztak már azon milyen lehet éjszaka túrázni az erdőben. Higgyétek el: felejthetetlen élmény! És ezt most Ti is kipróbálhatjátok, méghozzá a tél végén.

Éjszakai budai túránk kiindulópontjául a Szépvölgyi út felső részén található Fenyőgyöngye Étterem előtti parkolót választottuk. Az odautazás egyénileg történik, a parkoló jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A gyülekező után, terveink szerint este 18:30 órakor indulunk a könnyű ~ 9,5 km hosszú sétánkra.

Utunkat az étteremtől délnyugat felé a környék turistaútjain kezdjük, első megállóként útba ejtve az Árpád-kilátót, ahol megcsodálhatjuk Budapestet. Ezt követően - mialatt szépen teljes lesz a sötétség - előbb északnyugat, később észak felé haladva közepesen nehéz emelkedőn felkaptatunk a 495 m magas mindenki számára ismert Hármashatár-hegyre. Szerencsére a túrázásban a nehezebb kaptatók általában vizuálisan díjazzák a vándor fáradozásait. Ezúttal sem lesz másként. A hegyen lévő Guckler Károly-kilátó csodálatos körpanorámát nyújt, így éjszakai megvilágításban fedezhetjük fel az egész környéket. Tiszta időben akár az agglomeráció távolabbi városainak fényeit is láthatjuk.
A kötelező éjszakai Budapest háttérrel ellőtt selfiket követően kezdjük meg túránk utolsó harmadát, amelyben visszaereszkedünk a Fenyőgyöngye étteremhez.

Ezt a sötétedés utáni felfedezést ajánlom mindazoknak - akár családosoknak is - akik szeretnék megtapasztalni az éjszakai erdő kínálta különleges ugyanakkor nagyon megkapó körülményeket.

Találkozó helye, időpontja: 2022. január 21., péntek 18:00 Fenyőgyöngye Étterem előtt a buszfordulóban

Odautazás: egyénileg, parkolás a környéken

Túratáv: 9,5 km

Szintemelkedés: 270m

Érkezés helye és időpontja: kb 22:00 a kiindulási pontra

Felszerelés: réteges, meleg öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa, láthatósági mellény javasolt

Étkezés: étkezési lehetőséget nem tartalmaz a túra


Túra ára tartalmazza: szakvezetést

Túra ára nem tartalmazza: utazás költsége, étkezést

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Illésy Csaba Túravezető és a Túrabarátok Csapata