Menü
Csupa Piros jelvényszerző túra
Budapest bank

Csupa Piros jelvényszerző túra

Nehézségi fok
4.900 Ft
4.500 Ft-tól
Gyalogtúra
20
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Román Attila
Román Attila
Két évtizede vallom meggyőződéssel, hogy a tudatosan választott és művelt egészséges életmód szükségszerűségét szinte minden ember felismeri és megérti egyszer valamikor az élete során, ám nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között történik az meg. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való megjelenés, mint prevenció „szentháromsága” az, ami nélkül nem kaphatjuk meg hosszú távon az egészség „áldását.” Az Egészségcsapat Túra Barátok Körének tagjaként ebben való hitem szeretném hitelesen képviselni, a fizikai aktivitás vonalának erősítésén keresztül. Credo bővebben: http://www.gyaloglunk.hu/az-ultrafutas-es-a-gyaloglas-szerelmeskedes-a-kozmovitalis-energiaval-interju-roman-attilaval/
Túravezető adatlapja

Itt az idő! Igen, eljött az ideje annak, hogy a közel kettő éve tartó túraszervezésünk és megtisztelő részvételeitek, az élménygyarapításon túl a mérhető fizikai dimenzióban is gyümölcsöt teremjen! S bár az olimpiai játékok Coubertin báró alkotta mottója, vagyis citius, altius, fortius (gyorsabban, magasabbra, erősebben) nem illik a TúraBarátok első 5 pontos, azaz maximális nehézségi fokúnak besorolt túrájához, de a farthius (messzebbre) jelszó mindenképpen a lobogóinkra hímezhető lesz.

Piliscsévről indul kirándulásunk, és Esztergomban fejeződik be. Ezalatt összegyűjthetünk 6 pecsétet az igazolófüzeteinkbe, amiért cserébe a Piliscsabai Természetjáró Egyesület, Pilisi „CsupaPiros" jelvényszerző túrájának egyedi kitűzője és oklevele lehet a jutalmunk. (Aki nem volt még jelvényszerző túrán, annak nagy élmény lesz annak ilyenszerű újdonsága is.) Természetesen, ha valaki nem szeretné tárgyi emlékek formájában is megörökíteni teljesítményét, az mindezek nélkül is végigjárhatja velünk az útvonalat. Azt az útvonalat, melyről elmondható, hogy látnivalókban igen gazdag. A bájos piliscsévi pincesor, 4 látogatható barlang, Pilis-nyereg, mint a turistaútvonalak „gyújtópontja", a Pilis és Visegrádi-hegység legszebb fekvésű települése, az „A mi kis falunk" című sorozatból ismert Pilisszentlélek, majd az azt Pilismaróttal összekötő hangulatos ösvény, végül az ámulatba ejtő panorámát kínáló Vaskapu csúcs egyaránt azon lesz, hogy felejthetetlen napunk legyen.

A túra tervezett maximális bejárási ideje 08:10 és 20:00 közé eső majd' 12 óra, ami nagyon barátságos átlagsebességű tempót jelent, ám ha a résztvevők kondíciója engedi, lényegesen rövidebb idő alatt, akár 3-4 órával korábban is végezhetünk. Pilisszentlélek településen, azaz 10 km-nél egy rövidebb, Pilismaróton, vagyis 20 km-nél kissé hosszabb, végül 31 km-nél, a vaskapui menedékházban ismét egy szusszanásnyi / forralt borozásnyi megállást tartunk.

Ajánlom e kihívást gyakorlottabb TúraBarátoknak, akik biztosra mennek, továbbá határaikat feszegető és kereső bizonytalanoknak, még akkor is, ha soha nem túráztak, de képesek apait - anyait beleadni, amikor teljesíteni akarnak valamit. (Mert ennyi elég is ehhez a távhoz.) Ám ha valaki mégis túlvállalná magát, akkor Pilisszentlélek és Pilismarót egyaránt kínál kiszállási lehetőséget, tömegközlekedési adottságaik révén. Tehát biztatok mindenkit, tessék csak bátran beleállni ezen erőpróbába!

Ha valaki egyénileg szeretné megoldani a túra kezdőpontjára, a piliscsévi vasútállomásra való eljutást (regisztrálni ez esetben is kell!), akkor javaslom a 07:21-kor Nyugati pályaudvarról, Esztergomba induló vonatot, melyre Újpest és Aquincum megállóhelyeken is fel lehet szállni, 07:31-kor, illetve 07:35-kor. (A túravezető is ezzel a vonattal utazik majd, a klotildligeti állomástól.)) Természetjárásunk az esztergomi vasútállomás épületénél fog véget érni, így onnan is érdemes a 30 percenként visszainduló vonatok valamelyikét választani. Menetidő a Nyugati-pályaudvarig 65, illetve 74 perc.

Tekintettel a túra távjára, valamint arra, hogy e programunk mindenféle kötöttségektől mentes, az időjárás miatti időpontváltozás jogát ezúttal fenntartom, melyről a jelentkezők többségi véleménye dönthet.

A jelvényszerző füzet és a pecsételéshez szükséges tintapárna biztosított lesz a résztvevők számára, a túra ára ezt is tartalmazza.

Figyelem!

  • Az utolsó 1-3 órában (tempótól függően), szükség lesz kézi vagy fejlámpa használatára!
  • A jelentkezési határidőt kérjük betartani, a vállalt beszerzések teljesítéséhez szükséges idő miatt!

 

Jelentkezési határidő: 2019. január 31.

Részvételi díj:  személyszállítás igénylése esetén 4900 Ft (benne foglaltatik az igazolófüzet és a tintapárna ára is), annak igénylése nélkül 1200 Ft (mely az igazolófüzet és a tintapárna árát tartalmazza).

% kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. Csak személyszállítás opció esetén áll rendelkezésre.

Táv: 35 km.

Szintemelkedés: 1110 méter.

Találkozó:

  • kisbusszal való utazás esetén 06 óra 55 perckor a 1138 Budapest, Váci út 193. címen, Budapest Bank központ, B épületénél (a busznak 07 órakor indulnia kell),
  • tömegközlekedés választása esetén a piliscsévi vasútállomáson, mint a túra kezdőpontján, 08 óra 10 perckor.

Túra indulásának időpontja és helye: 2019. február 16. (szombat), 08 óra 10 perckor, a piliscsévi vasútállomásról.

Költségek: az esetleges fogyasztás a nevezett pihenőhelyeken jelent majd kalkulálható kiadást, illetve ha nem kérsz személyszállítást kisbusszal, akkor a menetjegy ára a két végállomás között 1120 Ft irányonként.

A TúraBarátok várnak szeretettel!

Román Attila