Menü
Családi kisvasutazás és Hóvirágünnep Alcsúton
Túrabarátok Kft

Családi kisvasutazás és Hóvirágünnep Alcsúton

Nehézségi fok
7.900 Ft
4.950 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet, s a természet után vágyakozóknak nyújt kellemes kikapcsolódást.

Minden évszakban kellemes időtöltés az arborétumban a madárdaltól hangos, hatalmas fákkal szegélyezett, kényelmes sétautakon az egykori főhercegi kertet bejárni. Az arborétum minden évszakban más-más arculatát mutatja, a kora tavasszal nyíló hatalmas hóvirágmező egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak különféle fajtái nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.

Mi is ezt a páratlan látványosságot szeretnénk ezen túránk alkalmával megmutatni Nektek. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg 2 és fél hektár területen. Ez az ország legnagyobb, egybefüggő hóvirágszőnyege, mely igazán különleges és egyedi látványt nyújt kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. A hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

Az Arborétum és a hóvirágok megtekintése után lehetőség nyílik egy közeli étteremben egy finom ebéd elfogyasztására. Miután mindenki megebédelt, és kipihente magát felszállunk a Vál-völgyi kisvasútra, mellyel egészen a Pancho Arénáig fogunk közlekedni. Itt kiszállunk, és szakvezetéssel megtekintjük ezt a különleges épületet, mely Makovecz Imre tervei alapján épült. Igazi különlegességét a lelátók fölötti, vasbeton pillérekből előtörő fa rácshéj-szerkezetű tető adja, mely egy tisztást szegélyező lombkoronasor képét idézi meg. A stadion 2006-ban vette fel a világ egyik legnagyobb futball-legendájának, Puskás Ferencnek a nevét. Puskás "Pancho" - ahogy csapattársai a Real Madridban becézték - kivételes odafigyeléssel és nagylelkűséggel foglalkozott a fiatalokkal, és ugyanezt a nemes hagyományt kívánta folytatni a róla elnevezett Labdarúgó Akadémia is. A túra során megcsodálhatjuk Puskás Ferenc olimpiai aranyérmét, világbajnoki ezüstérmét, BEK-trófeáit, a Real Madridban viselt mezét. Ezután megnézzük a stadion különleges és exkluzív helyiségeit a díszpáholytól az öltözőig, a sajtótájékoztató-teremtől az elnökségi tárgyalóig.

Programunk végeztével buszra szállunk, és indulunk vissza túránk kiinduló pontjára, Budapestre.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. március 2., szombat 8:30 Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: kb. 5 km

3) Érkezés helye és időpontja: szombat 18 óra körül a kiindulási pontra

4) Étkezés: ebédelési lehetőség egy közeli étteremben

5) Túra ára tartalmazza: utazás költsége, belépő a park területére, szakvezetés, túraszervezés

6) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költségét, kisvasút és stadion belépőt

7) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Tóth Katalilla Túravezető és a Túrabarátok Csapata