Menü
Bringázz velünk a három folyó torkolatától Wachau kapujáig!
Túrabarátok Kft

Bringázz velünk a három folyó torkolatától Wachau kapujáig!

Nehézségi fok
89.000 Ft
86.000 Ft-tól
Kerékpár
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Szikszai Éva
Szikszai Éva
Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)
Túravezető adatlapja

Fedezd fel velünk a festői Passau városát, kapcsolj ki a csodálatos Duna parti tükörsima bringaúton, amelyen ez alkalommal Ausztria egyik legrégebbi városáig, Kremsig tekerünk!

Tegyél meg velünk 3 nap alatt 240 km-t, és élvezd az utunkba eső látványosságokat, kastélyokat, vízi erőműveket, kompokat, és a gyönyörű természeti környezetet!

A túrának a kiránduláson felül sportértéke is lesz, hiszen a 2. napon ~110km-t is megteszünk, a tempót pedig átlagosan 22-25 km/h-val tervezzük a csapatösszetételtől függően.
Ne ijesszen meg, ha nem vagy tapasztalt bringás, vagy nem tudod felmérni, élveznél-e egy ilyen hosszú túrát, hiszen készülünk alternatív programokkal is azok számára, akik úgy döntenek, hogy valamelyik napon inkább pihennének egyet, vagy csak kevesebbet tekernének!
A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Akár bolyokat is alakíthatunk ki a csapatban annak érdekében, hogy mindenki a saját tempójában biciklizhessen.
Elsősorban országúti bringával ajánlott neki vágni a túrának, de a trek és monti sem kizáró tényező.
Az útvonal végig kiváló minőségű dedikált bicikliúton vezet (Eurovelo 6 / Donauradweg) közvetlenül a Duna mentén.

Tervezett program és útvonal:
1. Nap
Passau - Schlögen 48 km
Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsönkerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után. A kora délutáni órákban érkezünk meg Passau városába, ahol egy rövid gyalogos városnézéssel indítunk. Felfedezzünk a három folyó városát, ahol a Duna, az Inn és az Ilz találkozik: itt található az István dóm a világ legnagyobb orgonájával, a Neiderburg kolostor, ahol I. István királyunk felesége, Gizella nyugszik. Sétálgathatunk a Höll utcában, ahol a képzőművészek nyitott műhelyeit is meglátogathatjuk. Majd felszereljük a drótszamarakat, és elindulunk a Duna mentén első, kb. 48 km-es bemelegítő utunkra Schlögen-ig. Kényelmünk érdekében a csomagjainkat a kisbusz szállítja a szállásig, így csak annyi holmit kell magunkkal vinni a bringán, amennyi a kerékpározás idejére szükséges. Csomagjaink a szálláson várnak minket, ahonnan este kisétálhatunk a folyópartra megcsodálni a lélegzetelállító látványt nyújtó osztrák Dunakanyart.

2. Nap
Schölgen - Grein 110 km
Reggel hamar kerékpárra pattanunk, hiszen sok felfedeznivaló táj és város vár ránk az aznapi, nagyjából 110 km-es túra alatt. A délelőtt során hosszan élvezhetünk a folyóvölgy háborítatlan csendjét és békéjét. Hamarosan Ottensheims kisvárosába érkezünk, ahol tartunk egy pihenőt, miközben egy gyönyörű kompút átvezet minket a Duna másik oldalára. Innen újult erővel indulunk tovább Linzig, amelyet 10 évvel ezelőtt Európa kulturális fővárosának választottak, s amelynek óvárosa szintén sok kellemes meglepetést tartogat számunkra: megcsodálhatjuk többek közt a Fő teret, a Régi dómot, vagy a Várkastélyt. Innen egy hosszabb szakasz, kb. 45 km-es út vezet a wallsee-i kastélyig, ahol egy újabb pihenőt követően Grein városáig kell eljutnunk. Greinnél a Duna egyik legszebb szakaszát csodálhatjuk meg, majd egy partra néző teraszon elfogyasztott kellemes vacsorát követően kipihenhetjük az aznapi fáradalmakat.

3. Nap
Grein - Krems - 80 km
A harmadik napunkat is kellően izgalmas útvonallal zárjuk. Az első 21 km-es szakaszt követően máris Ybbs kedves kis városkájában találjuk magunkat, ahol természetesen nem hagyhatjuk ki a helyi kerékpármúzeumot! A múzeumlátogatást követően újabb 26km tekerés után elénk tárul a már előzetesen az autópályáról is méltán megcsodálható monumentális Szent-Benedek rendi melki apátság, amely az UNESCO világörökség védelmét élvezi. Melket követően egy hosszabb tekerés után a túra zárásaként megérkezünk a szentendrei hangulatot idéző Krems gyönyörű történelmi belvárosa, ahol egy kiadós energia pótlást (korai vacsorát) követően hazafelé vesszük az irányt.


1) Találkozó helye, időpontja: 2021. július 24-e, szombat 7:00 Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túratáv: 48km + 110km + 80km= 238 km

3) Szintemelkedés: ~600m (tulajdonképpen sík)

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. július 26-a, hétfő esti órákban a kiinduló pontra

5) Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

6) Túra ára tartalmazza: utazás kisbusszal, túravezetés, szállás 2 éjszakára, reggelis ellátás

7) Túra ára nem tartalmazza: további étkezés költsége, esetleges bicikli bérlés költsége, saját kiadások

8) Szállás: elhelyezés 2-3 ágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

9) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

Várunk sok várjuk szeretettel!

Szikszai Vica, és a Túrabarátok Csapata

 

 

1) Találkozó helye, időpontja:

2) Túra táv: 238 km

3) Szintemelkedés: 600 m

4) Érkezés helye és időpontja

5) Étkezés

6) Túra ára tartalmazza:

7) Túra ára nem tartalmazza:

8) % kedvezményes ár: