Menü
Bringával Wachau kapujától a három folyó torkolatáig!
Túrabarátok Kft

Bringával Wachau kapujától a három folyó torkolatáig!

Nehézségi fok
81.900 Ft
76.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Szikszai Éva
Szikszai Éva
Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- 238 km-t tekerhetsz a Duna mentén
- megcsodálhatod a melki apátságot
- Linz utcáin gördülhetnek a kerékpárod kerekei
- megnézheted a világ legnagyobb orgonáját

Fedezd fel velünk Ausztria egyik legrégebbi városát, Krems-t, kapcsolj ki a csodálatos Duna-parti tükörsima bringaúton, amelyen ez alkalommal Ausztria egyik legfestőibb városáig, Passau-ig tekerünk!

Tegyél meg velünk 3 nap alatt 240 km-t, és élvezd az utunkba eső látványosságokat, kastélyokat, vízi erőműveket, kompokat, és a gyönyörű természeti környezetet!

A túrának a kiránduláson felül sportértéke is lesz, hiszen a 2. napon ~110km-t is megteszünk, a tempót pedig átlagosan 22-25 km/h-val tervezzük a csapatösszetételtől függően.

Ne ijesszen meg, ha nem vagy tapasztalt bringás, vagy nem tudod felmérni, élveznél-e egy ilyen hosszú túrát, hiszen készülünk alternatív programokkal is azok számára, akik úgy döntenek, hogy valamelyik napon inkább pihennének egyet, vagy csak kevesebbet tekernének!
A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Akár bolyokat is alakíthatunk ki a csapatban annak érdekében, hogy mindenki a saját tempójában biciklizhessen.
Elsősorban országúti bringával ajánlott neki vágni a túrának, de a trek és monti sem kizáró tényező.
Az útvonal végig kiváló minőségű dedikált bicikliúton vezet (Eurovelo 6 / Donauradweg) közvetlenül a Duna mentén.

Ausztria beutazási szabályai az alábbi linkre kattintva olvasható: Konzuli Szolgálat (kormany.hu)

Krems - Grein - 80 km

Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsönkerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után. A kora délutáni órákban érkezünk meg a szentendrei hangulatot idéző Krems gyönyörű történelmi belvárosába. Innen indul kerékpártúránk első etapja, amelynek első állomása a monumentális Szent-Benedek rendi melki apátság, amely az UNESCO világörökség védelmét élvezi. Innen 26 km-es tekerés után Ybbs kedves kis városkájában találjuk magunkat, ahonnan márcsak 21 km és első szálláshekyünkre, Greinbe érkezünk. Kényelmünk érdekében a csomagjainkat a kisbusz szállítja a szállásig, így csak annyi holmit kell magunkkal vinni a bringán, amennyi a kerékpározás idejére szükséges. Csomagjaink a szálláson várnak minket, ahonnan este kisétálhatunk a folyópartra megcsodálni a lélegzetelállító látványt nyújtó partszakaszt.

 

Grein - Schlögen 110 km 

Reggel hamar kerékpárra pattanunk, hiszen sok felfedeznivaló táj és város vár ránk az aznapi, nagyjából 110 km-es túra alatt. A délelőtt során hosszan élvezhetünk a folyóvölgy háborítatlan csendjét és békéjét. Grein-t elhagyva a Duna egyik legszebb szakaszát csodálhatjuk meg és nemsokára el meg is érkezünk első állomásunkig a wallsee-i kastélyig. A Duna szépsége és a kastély varázslata után 45 km-et tekerünk, hogy eljussunk Linzig, amelyet 10 évvel ezelőtt Európa kulturális fővárosának választottak, s amelynek óvárosa szintén sok kellemes meglepetést tartogat számunkra: megcsodálhatjuk többek közt a Fő teret, a Régi dómot, vagy a Várkastélyt. A városi élmények után kompra szállunk és a Dunán átkelve a Ottesheims városa után meg is érkezünk újabb szálláshelyünkre Schlögen-be.

 

Schlögen - Passau 48 km

Schlögenből reggeli után indulunk tovább harmadik napunkon. Szűk 50 km után érjük el Passau-t, a három folyó városát, ahol a Duna, az Inn és az Ilz találkozik: itt található az István dóm a világ legnagyobb orgonájával, a Neiderburg kolostor, ahol I. István királyunk felesége, Gizella nyugszik. Felfedezzük a várost, sétálgathatunk a Höll utcában, ahol a képzőművészek nyitott műhelyeit is meglátogathatjuk, majd rengeteg élménnyel gazdagodva hazaindulunk.

 Találkozó helye, időpontja:
2022. június 4-e, szombat 7:00 Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Túratáv: 48km + 110km + 80km= 238 km

Szintemelkedés: ~600m (tulajdonképpen sík)

Érkezés helye és időpontja: 2022. június 6-a, hétfő esti órákban a kiinduló pontra

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza
Túra ára tartalmazza:
utazás kisbusszal, túravezetés, szállás 2 éjszakára, reggelis ellátás

Túra ára nem tartalmazza: további étkezés költsége, esetleges bicikli bérlés költsége, saját kiadások

Szállás: elhelyezés 2-3 ágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

% kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.


A beutazáshoz szükséges feltételek megléte mindenkinek saját felelőssége! A programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok várjuk szeretettel!

Szikszai Vica, és a Túrabarátok Csapata