Menü
BrinGastro Vol 2. - Ízek, Bringák, Balaton
Túrabarátok Kft

BrinGastro Vol 2. - Ízek, Bringák, Balaton

Nehézségi fok
64.900 Ft
59.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Szikszai Éva
Szikszai Éva
Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- megismerheted a Balaton-felvidék zegét és zugát
- átkerekezünk a Káli-medence legszebb szegletein
- áztathatod magad a világ egyik legnagyobb hévízi tavában Hévízen
- megkóstolhatod a vidéket a káptalantóti piacon

Idén újra gondoltuk népszerű bringás gasztro túránkat, hiszen annyi kóstolni valónk van még az országban. Ami nem változik: lesz itt minden, mi szem szájnak, és lábnak ingere. Tekerünk síkot, mászunk dombokat, kóstolunk bort és helyi finomságokat, gurulunk patak parton és strandolhatunk a Balaton parton.

 

Ezt a programot a "BrinGastro Light- tekerjünk a Balaton-felvidéken" túránkkal együtt szervezzük meg külün programmal, de azonos szálláshellyel. Ha könnyebb felfedezést szeretnél, nézd meg ezt a túránkat is itt.

 

  

  

Balatonfüred - Badacsony

Szeptember végén csodás a Balaton! A vénasszonyok nyarát lecsengett szezon és mérhetetlen nyugalom övezi. A Balaton fővárosában kezdjük a túránkat, ahol dúskálhatunk a gasztro lehetőségekben: 6 lépcsős velős pirítós vagy Bergmann cuki, szabadon választott feltöltéssel indulhatunk neki az első és egyben legmegerőltetőbb napnak. 

Először Tihanyt másszuk meg, ahol a Rege cukrászdában erősen ajánlott egy isteni kávékülönlegesség vagy frissítő elfogyasztása ;-),  majd folytatjuk Dörgicse felé. A Káli medencében tekergünk, majd elérjük Nagyvázsonyt, ahol bevesszük a helyi várat. Visszafelé Monoszlón keresztül Akalinál lyukadunk ki a partra és meg sem állunk Badacsonyig, ahol természetesen nem hagyhatunk ki egy borkóstolót a helyi bortúra útvonalon. Okkal választottuk az első nap végállomásának Badacsonyt. :-)

Túratáv:95 km
Szintemelkedés: 1100 m

Badacsony - Hévíz

Badacsonyból visszafelé indulunk, de csak Zánkáig, ahol újra felfelé vesszük az irányt, és irány a bio piacáról híres Káptalantóti. Itt mindenféle kézműves dolgot kóstolhatunk, hogy kihúzzuk egészen Tapolcáig. A tavas barlang opcionális programpont lehet. A Balatont legközelebb Szigligetnél pillantjuk meg, ahol az igazán bátrak és erősek még a várba is felmászhatnak.

Innen teljesen sík terepen egészen Keszthelyig a tóparton tekergünk, majd a kastély park látogatást követően a Hévízi tóban áztathatjuk megfáradt izmainkat a nap végén.

Túratáv: 95 km
Szintemelkedés: 500 mKis-Balaton kör - Hévíz

Hévízről körtúrát szervezünk az utolsó napra, és ellátogatunk a Kis-Balatonhoz, ami a Balaton Felvidéki Nemzeti Park része. Vörsön a helyiek vendégelnek minket vegán házi koszttal, amely szó szerint “repít” minket Sármellékig. Onnan ismét Hévíz a célpont, ahol egy kellemes kései ebéddel ünnepeljük a csapatot, ahogy azt 270 km megtétele után illeni szokás. Késő délután indulunk vissza Budapestre.

Túratáv: 80 km
Szintemelkedés: 200 m


Találkozó helye, időpontja: 2022. szeptember  23., péntek 7:00 órakor 1138 Budapest, Váci út 193 (Budapest Bank központi épülete előtt )

Túratáv: 95 + 95 + 80 = 270 km

Szintemelkedés: 1. nap 1100 m / 2. nap 500 m / 3. nap 200 m (5-ös skálán 3-as nehézség, de van lehetőség e-bike igénylésre)

Érkezés helye és időpontja: 2022. szeptember 25-e, vasárnap az esti órákban a kiindulási pontra

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazzaTúra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás 2 éjszakára reggelivel, túraszervezés, túravezetés költsége

Túra ára nem tartalmazza: további étkezések költsége, esetleges e-bike bérlés költsége, személyes kiadások, egyágyas felár (amennyiben van rá lehetőség a szállsáon)

% kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

Mindenkit várunk sok szeretettel a túrán

Szikszai Éva, és a Túrabarátok Csapata