Menü
BrinGastro túra
Túrabarátok Kft

BrinGastro túra

Nehézségi fok
57.900 Ft
54.900 Ft-tól
Kerékpár
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Szikszai Éva
Szikszai Éva
Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)
Túravezető adatlapja

A határzár sem tántoríthat el minket egy jó bringás kirándulástól, ezúttal az országon belül fedezünk fel új útvonalakat. Terveztünk Nektek egy 3 napos túrát 260 km hosszan, amelyet a bringázáson túl isteni gasztro élményekkel spékelünk meg!

Mondanám, hogy „bejárjuk Tolnát és Baranyát", de bizony lesz itt minden, mi szem szájnak, és lábnak ingere. Tekerünk síkot, mászunk hegyet, kóstolunk halászlét és bort, gurulunk folyóparton és strandolhatunk tóparton is!


Tervezett program és útvonal:


1.Nap - Baja-Villány - 70 km
Ha már gasztro, akkor túránkat Baján kezdjük egy Petőfi szigeti halászlével!  Az Alsó Dunamente kerékpárútra rátérve a Duna partján elindulunk Mohács irányába, ahol egy rövid pihenőt követően rátérünk a nevezetes Három Folyó Kerékpáros túraútvonalra, és folytatjuk utunkat Bólyon keresztül Villányba, ahol az aznapi szállásunk elfoglalását követően (természetesen a bringákat aznapra már letéve) egy helyi borkóstolással egybekötött kellemes este vár ránk!


2.Nap - Villány-Harkány-Orfű - 103 km
Villányból folytatjuk utunkat a Dráva partja felé a Három folyó kerékpár útján először Beremenden keresztül Siklósra, ahol bevesszük a nevezetes siklósi várat, majd Drávaszabolcson resztül Harkányba, ahol tartunk egy kis pihenőt. Onnan Pécs felé vesszük az irányt, ahol a Széchenyi téren méltán feltölthetünk egy helyi cukrászdában ahhoz, hogy bírjuk a nap utolsó szakaszát, ami már kellő szintemelkedés mellett a Mecsekbe vezet, egyenesen Orfűre. A több, mint 100 km-es nap után mindenkinek biztosan jól fog esni egy levezető fürdőzés az orfűi tóban!


3.Nap - Orfű-Óbánya-Szekszárd - 88 km

Orfűről utunk először visszavezet Pécsre egy újabb feltöltés erejéig, hogy aztán felmászhassunk a Mecsek legszebbnek mondott ékszerfalujába, a „magyar Svájcként" emlegetett Óbányára, ahol a helyi gyorsfolyású Öreg-patak partján megpihenhetünk. Innen utunk Mecseknádasdon és Bonyhádon keresztül Szekszárdra vezet, ahol a túra méltó lezárásaként koccinthatunk egy minőségi helyi nedűvel.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. október 8., péntek 10:00 órakor 1138 Budapest, Váci út 193 (Budapest Bank központi épülete előtt )

2) Túra táv: 70 + 103 + 88km

3) Szintemelkedés: 1. nap 500m / 2. nap 1000m / 3. nap 1500m (5ös skálás 4es nehézség, de van lehetőség e-bike igénylésre)

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. október 10.-e, vasárnap az esti órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

6) Túra ára tartalmazza:utazás közösen autóbusszal, szállás 2 éjszakára reggelivel, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: további étkezések költsége, esetleges e-bike bérlés költsége, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

Mindenkit várunk sok szeretettel a túrán:

Szikszai Éva, és a Túrabarátok Csapata