Menü
Börzsönyi kilátásgyűjtő körtúra
Túrabarátok Kft

Börzsönyi kilátásgyűjtő körtúra

Nehézségi fok
4.900 Ft
2.450 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Ezen túránk során a kevésbé markáns domborzatú vidéket járjuk körbe, a Börzsöny Verőcétől északra eső részét, ami kb. 15 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenység emléke.


Hosszú, de nem túl megerőltető túránk során kétszer is érintjük a megragadóan nyugodt Magyarkutat, és a Les-völgyi-patak vonalát elhagyva felkapaszkodunk a nyugati oldalán meglepően meredek Nagy-Kő-hegyre, ahonnan nemcsak a Dunakanyarra, hanem a távoli Nagy-Gerecsére és a Magas-Börzsönyre is rálátunk majd.

A Lokó-pihenőtől lassan ereszkedve, az egykori ősvulkán kalderáját átszelve, részben az Országos Kéktúra vonalán térünk vissza Magyarkútra.

Rövid pihenő után túránk utolsó szakaszához érünk, melynek során eljutunk az aranyoskúti sziklákhoz. Ez a hely váratlanul széles panorámával örvendeztet meg minket a Szendentrei-szigettől egészen a Szent Mihály-hegyig, a vászon közepén a visegrádi fellegvárral.

 

Találkozó helye, időpontja: 2022. július 31., vasárnap 7:50 Nyugati pályaudvar (a vonat Verőcére 8:08-kor indul)

Aki egyénileg érkezne, nekik pedig találkozó: 8:40 Verőce vasútállomás

Túratáv: 20 km

Szintemelkedés: 392 m

Utazás: egyénileg, vagy csoportosan, vonattal

Érkezés helye és időpontja: kora délutáni órákban, 17 óra magasságában a Nyugati pályaudvarra, túránk kiinduló állomására

Étkezés: túra ára nem tartalmazzaTúra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások, vonatjegy, utazás költsége

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Illési Csaba és a Túrabarátok Csapata