Menü
BORangolás a Balaton-felvidék bazaltjain

BORangolás a Balaton-felvidék bazaltjain

Nehézségi fok
15.000 Ft
15.000 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gyuri
Gyuri
Már gyerekként rajongtam a kirándulásért, majd elég korán hátamra vettem – hátizsákommal együtt – a sátramat is és többnapos túrákkal fedeztem föl a hazai hegyvidékeket, s később Közép-Európa tájait. Közben sokmindent kipróbáltam: barlangásztam, vízitúráztam, hegyet másztam, klettersteigeztem és – természetesen – kerékpároztam. Most is. A kerékpározást inkább eszköznek tekintem egy bekerekezett táj felfedezése érdekében. Mivel a sátrat is elbírja, több napra is praktikus utitárs! Ha túrázom, a teljesítmény másodrangú - látni megyek, ha útra kelek, és akkor mindent akarok látni – ez viszont nagy kihívás pl. az ausztriai Duna-völgyben...Imádok fotózni – ezen keresztül megosztani másokkal a túrázás motivációit: a tájakat, a hangulatot, a műemlékeket. Emellett rossz állapotukra is felhívhatom a figyelmet, s talán azzal is segíthetek fennmaradásukban...Húsz éve írok turisztikai ismeretterjesztő-kedvcsináló cikkeket, az önkifejezés nagyon fontos nekem.
Túravezető adatlapja

A Balaton-felvidéket nem igazán szükséges bemutatni: tanúhegyek, bazalt orgonák, bor, csillogó víztükör. Ha ezt mind összeadjuk a képlet végén két szó marad: túra és bor. Ennek a két kiválóságnak fogunk hódolni úgy, hogy közben a vidék történelmét, kultúráját, élővilágát is megismerjük és megtapasztaljuk! 


  

 

Buszunkkal korareggel indulunk és egyenesen Ábrahámhegyre hajtunk, itt veszi kezdetét az időutazás. Először a kb. 40 perc gyaloglásra található Pálos kolostor mindentől elzárt világát fedezzük fel, hogy a XIII. század életét és körülményeit megismerjük. Egy hosszabb szakasz következik, lassan elérjük a Badacsony szoknyáját. amit szószerint körbe-körbe-karikába be fogunk járni. Miközben a felkapaszkodunk a hegy 437 méteres tetejére, elhaladunk számtalan rom és emlékhely mellett és persze gyönyörködünk legnagyobb tavunk zöldes, kékes színeiben, és persze a szőlőskertek sokaságában, hogy a túra végén megkóstoljuk a hegy borait is Badacsonyban! Innen indulunk vissza buszunkkal Budapestre.

Túratáv: 15 km
Szintemelkedés: 550 m

 

Találkozó helye, időpontja: 2022. szeptember 4., vasárnap 7:00 óra Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: ugyanaznap az esti órákban Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Étkezés: borkóstoló opcionálisan a túra végén


Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés díja

Túra ára nem tartalmazza: étkezések, borkóstoló

Belépők: -

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.