Menü
Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással
Körösök Völgye Natúrpark

Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással

Nehézségi fok
5.000 Ft
5.000 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

Pedálozzunk körbe Békés határában és ismerjük meg a vidék jellegzetességeit: a Köröst, amely sokszor mutatja utunk irányát, a békési pálinkát, a helyi szilvalekvárt és valamilyen libás finomságot a libatanyán. Mindezek mellett a Wenckheim család mindennapjairól is sok izgalmasat fogunk hallani. Kellemes kerékpártúrára invitálunk sok finomsággal.

A túra rövid programja: Békés városából indul a túránk egy korty pálinka lehetőségével a helyi Pálinka Centrumban. Utunk során felfedezzük a Libás-tanya izgalmas világát és megismerkedünk a Wenckheim család néhány pletykájával is Doboz településen, ahol az agrártörténelem egy darabját, az Ybl Miklós által tervezett silót is megtekintjük. A túra utolsó harmadában a Körös mentén tekerünk majd, hogy visszaérjünk kiindulópontunkhoz.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. szeptember 12.-e, vasárnap 10:00 Békés, Békési Pálinka Centrum (Ady Endre utca 1.)

2) Utazás: egyénileg

3) Túra táv: 38,6 km

4) Szintemelkedés: 0 m

5) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra 15:00 óra magasságában

6) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz.Javasolt fejenként legalább 1 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

7) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

8) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

9) Költségek: a fakultatív programért külön kell fizetni. Fakultatív program: pálinka kóstoló a Békési Pálinka Centrumban 2100 Ft / 3x2cl pogácsával, Libatanya ételkóstoló

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,

a Túrabarátok Csapata