Menü
Barangolás a Pilisben II.
Budapest bank

Barangolás a Pilisben II.

Nehézségi fok
2.000 Ft
2.000 Ft-tól
Gyalogtúra
49
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Román Attila
Román Attila
Két évtizede vallom meggyőződéssel, hogy a tudatosan választott és művelt egészséges életmód szükségszerűségét szinte minden ember felismeri és megérti egyszer valamikor az élete során, ám nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között történik az meg. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres mozgás és a szűrővizsgálatokon való megjelenés, mint prevenció „szentháromsága” az, ami nélkül nem kaphatjuk meg hosszú távon az egészség „áldását.” Az Egészségcsapat Túra Barátok Körének tagjaként ebben való hitem szeretném hitelesen képviselni, a fizikai aktivitás vonalának erősítésén keresztül. Credo bővebben: http://www.gyaloglunk.hu/az-ultrafutas-es-a-gyaloglas-szerelmeskedes-a-kozmovitalis-energiaval-interju-roman-attilaval/
Túravezető adatlapja

 

Barangolás a Pilisben II

 

 

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy október utolsó vasárnapján, pár perccel délután 4 óra előtt, a Klotildligetre érkező vonatkürt hangja szolgáltatta túránk záróakkordjait. Ám a kalandok ott és akkor csak aznapra értek véget, az ígért látnivalókból még maradt a Túra Barátok tarsolyában. És bár a természeti értékekből kevesebbet ígérhetünk ezennel, spirituális tartalom tekintetében több vár azokra, akik a túrasorozat második részére (is) eljönnek.

Indulás a Bank épülete elől január 20-án szombaton 7 óra 30 perckor.

 

Az első „felvonásról” készült élménybeszámoló megjelenése óta nem titok, mi várhat még ránk. Buszunkat elhagyva a Holdvilág-árok (esetleg inkább Holtvilág-árok?), vagyis az utolsó magyar táltosok, majd a vérbosszút elszenvedő Gertrudis királyné vesztőhelyét járjuk végig. Kőfülkék, barlangok, napjainkban is folyó régészeti kutatás szolgál látnivalóul, de igazán érdekes a patakvölgy egyedien sejtelmes hangulata lesz. Lom-hegyi-nyereg, Tölgyikrek, Sikárosi-rét, Király-kúti-nyereg, mint népszerű és ismert kirándulóhelyek felé haladunk tovább, majd egy hosszabb erdészeti műútról érjük el túrasorozatunk talán legérdekesebb pontját, a Föld Szívcsakrájának tartott sziklaormot. Onnan nyugati irány felé tartva egy jelzetlen ösvényen, később ellenkező irányú turistaúton jutunk el két panorámaponthoz, a Rezső-kilátóhoz és a dobogó-kői kilátóhoz. Miután megcsodáltuk a bájait felfedő Dunakanyart, Börzsönyt és Naszályt, vár ránk befejezésként egy igazán autentikus környezet, a Báró Eötvös Loránd Menedékház. Vendégmarasztaló milliőjében ki-ki ízlése szerint elfogyaszthatja a meleg és/vagy melegítő italát, remélhetőleg egy (Túra)baráti, túraévnyitó beszélgetés hangulati dekorációjaként. 30-60 perc elteltével szállunk fel a minket váró, jól ismert járműre, minden bizonnyal, maradandó élményekkel gazdagabban.

 

Érkezés: Budapest, Váci út 193. címre, 15 – 17 óra között (időjárás, hóviszonyok befolyásolhatják).

Résztvevők maximális létszáma túravezetővel együtt: 49 fő (barátok, családtagok számára is nyitott).

Táv, szintemelkedés: kb. 18 – 19 km, kb. 400 – 500 m.

Jelentkezési határidő: 2018. január 10.

 

Túravezető: Román Attila.