Menü
A Természet ünnepe – Virágzó Vértes
Túrabarátok Kft

A Természet ünnepe – Virágzó Vértes

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

Csákberény - Kopasz-hegy - Csókakő - Csókahegy - Kakashegy- Gémförtés-völgy - Csákberény


A Vértes déli szikláit járjuk végig ezen a kiadós túrán. A különleges mikroklímájú, egyedülálló sziklapárkányokon tesszük meg utunk javát. Megismerhetjük a karszt bokorerdő jellegzetes élővilágát, miközben csodás panoráma vár ránk. 12 kilométer megtétele után jutunk el a hegység nyugati végéhez, innen északra és keletre fordulva már lényeges könnyebb terepen jutunk majd vissza Csákberénye. Időközben megpihenünk Csókavárnál és - ha időnk engedi - több sziklás kilátóhelynél is.
A túra igen változatos terepviszonyok között halad, nehéz, de bárki számára járható.

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. május 16. vasárnap 7:30 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túra táv: 21 km

3) Szintemelkedés: 600 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási ponta legkésőbb 19:00 órakor

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz. A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége.

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

A Túrabarátok várnak szeretettel!

Kaszics Bálint