Menü
A tél színei a Börzsönyben
Túrabarátok Kft

A tél színei a Börzsönyben

Nehézségi fok
5.900 Ft
2.900 Ft-tól
Gyalogtúra
17
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

FONTOS! A hatályos kormányrendelet értelmében a buszban a szájmaszk használata előírt, ezért kérnék szépen mindenkit, hogy maszkkal készüljön!


Célunk a Dunakanyar északi oldalán magasodó, a Kárpátok felgyűrődését kísérő, azonban később a „gyökeréig" lepusztított, majd újra az ég felé törő vulkánroncs: a Börzsöny. 

Túránkat a Cseresznyefa-parkolóból kezdjük, majd átkelünk a "mesés" nevű Nagy-vasfazék-patakon, hogy az 1920-as és 30-as években működő Inóci-kőbányához érjünk. A kék keresztet kék négyzetre cseréljük, amely elvezet minket a Nagy-Hideg-hegyi turistaházhoz, első hosszabb pihenőnk helyszínére. Innen az Adria szintje már 864 méterre van a bakancsaink alatt, tehát csak további 74 méter szintet kell másznunk, hogy a Csóványos tetején elfogyaszthassuk „csúcscsokinkat", miközben a gyönyörű kilátást élvezzük! Érdekes tény, hogy ekkor alig 76 méterre leszünk a Kékestető "alatt".

A Börzsöny tetejéről ereszkedve újabb csodálatos megálló a 800 méteren nyújtózkodó Három-hárs gerinc, innen a Szentpataki-kulcsosház felé vesszük az irányt, majd a Királyréti-horgásztó érintésével visszajutunk Királyrétre.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. december 19-e, szombat 7:30 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv:  20 km

3) Szintemelkedés: 860 m

4) Érkezés helye és időpontja: a kora esti órákban, a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Illésy Csabaés a Túrabarátok Csapata