Menü
A legendák völgye –Holdvilágárok körtúra
Túrabarátok Kft

A legendák völgye –Holdvilágárok körtúra

Nehézségi fok
6.900 Ft
3.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

FONTOS! A hatályos kormányrendelet értelmében a buszban a szájmaszk használata előírt, ezért kérnék szépen mindenkit, hogy maszkkal készüljön!

 

A Visegrádi-hegység egyik legvadregényesebb szurdokvölgyét járjuk be ezen a túrán. A kanyonszerű völgy kultikus helyként is ismert, és csodaszép kirándulóhely is egyben. Természeti és geológiai szempontból is különleges, védett erdőség részét képezi. Érdemes tehát velünk tartani, és megismerni vagy újra felfedezni ennek a helynek a varázsát. 


A túrát Kiskovácsiból kezdjük, majd az alig több mint két kilométeres - ám kitett és kalandos - völgy után kis sétával érjük el a Lajos-forrást, ahol kis pihenőt tartunk, és iszunk a szintén jól ismert forrás vizéből. Itt nyugatra fordulunk és az erdő csöndjét élvezve a Hosszú-réten át jutunk el a Lom-hegy nyeregig, majd délre fordulva a piros jelzésen jutunk vissza Nagykovácsiba. 


Aki a térképre tekint, láthatja, hogy egy szív alakú túraútvonalat járunk be! Járjon szerencsével aki velünk tart!
A völgyben több helyen gázlók ill. fatörzsek vezetnek át, egy hosszabb vaslétra is van, a szűk kanyonban óvatosan közlekedjünk. 10 éves kor felettikalandvágyó gyerekeket is jó szívvel várunk!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. október 23-a, péntek 8:00 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 10 km

3) Szintemelkedés: 440 m

4) Érkezés helye és időpontja: 19 óra körül a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


A Túrabarátok várnak szeretettel!


Kaszics Bálint és a Túrabarátok csapata