Menü
A kisvasút nyomában a megmentett völgyben
Túrabarátok Kft

A kisvasút nyomában a megmentett völgyben

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A soron következő börzsönyi túrát Kemence község határából kezdjük, amely a hegység északi lábánál fekszik, és innen délre, a Börzsöny jól ismert csúcsára gyalogolunk föl. A völgytúra az évtizedekkel ez előtt megrongálódott és azóta is elhanyagolt kisvasút mentén halad, a Csarna patak (Csarna-völgy) és a Fekete patak (Fekete-völgy) által vájt völgyekben, sűrű vadregényes, háborítatlan erdőn keresztül egészen a Nagy-hideghegyig, ahol a turistaházban pihenhetünk. A visszafelé vezető út is vadregényes, változatos vegyes idős bükk- és tölgyfaerdőn keresztül vezet majd vissza Kemencére, útközben reményünk szerint számos ritka kora tavaszi virággal is találkozunk.

1) Találkozó: 2021. április 17., szombat reggel 7:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Utazás: közösen kisbusszal

3) Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.

4) Szintemelkedés: 600 méter

5) Táv: 18-20 km

Étkezés: A túra ára étkezést nem tartalmaz. Napközben szendvics és müzli szeletről mindenki magának gondoskodik. Ha lehetősg adott lesz, késői ebéd lehetőslg lesz a Menedékházban.

6) Visszaérkezés: 19 óra körül a találkozási helyre

7) Költségek: Étkezés költségét a túra ára nem tartalmazza

A  erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

8) % kedvezményes ár:  Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel börzsönyi túrákra,

Kaszics Bálint Túravezető és a Túrabarátok Csapata