Menü
A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra
Körösök Völgye Natúrpark

A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra

Nehézségi fok
5.000 Ft
5.000 Ft-tól
Kerékpár
25
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gila Csaba
Gila Csaba
Már a hivatásom is kötelezz arra, hogy járjam a világot, hiszen mennyivel könnyebb úgy bemutatni a természet folyamatait, ha élőben is láttam őket. Bár nyilván a szakválasztásom sem volt véletlen anno; gyerekkorom óta túrázok. Sokáig csak magamnak, barátoknak családnak szerveztem a túrákat, úgy 10 éve már viszont egy egyesület túravezetője vagyok. Gyalogos, trekking túrák a kedvenceim, de vezetek túrát vízen is és kerékpáron is. Fő túraterepeim Erdély hegyei elsősorban a Szigethegység, valamint a Fekete és a Fehér-körös romániai szakaszai.
Túravezető adatlapja

Egy izgalmas történelmi és szociológia körtúra, ami megmutatja a kontrasztot és az egymásrautaltságot a paloták lakói - jelen esetben a Wenckheim család - és a tanyán élők között. A túra nem csak az épített környezetbe kalauzol el minket: gyönyörű fasorok és tavak mellett fogunk elhaladni, hogy a természet szépségét is élvezhessük. Ugyanakkor a helyi ízeket is megkóstoljuk!


A túra rövid programja: Békéscsabáról indulunk, először a Wenckheim család kastélyához tekerünk Szabadkígyósra, ahol a kastély zugait kutatva a család izgalmas és titkokkal terhelt életét is megismerjük. A kastély mellett kanyarog a Kígyósi-tanösvény, amelynek bejárása után a tanyavilág felfedezésébe kezdünk és belekóstolunk a helyi finomságokba is Csorvás falu egyik tanyáján.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. augusztus 15.-e 10:00 Kőrösök Völgye Naptúrpark bejárata előtt

2) Túra táv: 58 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Felszerelés: Kerékpár az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát. (amennyiben nincsen kerékpárod, a bérlésben tudunk segíteni)

5) Érkezés helye és időpontja: a túra napján 18:00 magasságában a kiindulási pontra

6) Étkezés: önellátó

7) Túra ára tartalmazza: túravezetés, túraszervezés költsége

8) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,
a Túrabarátok Csapata