Menü
A Júliai-Alpok szikláin és völgyein föl a Triglavra
Túrabarátok Kft

A Júliai-Alpok szikláin és völgyein föl a Triglavra

Nehézségi fok
99.900 Ft
96.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A Júliai Alpok szlovéniai része (Triglav Nemzeti Park) Kelet-Európa legszebb, és leginkább érintetlen magashegysége. A Nemzeti Park természetes erdei a történelem során ember által legkevésbé bolygatott része az Alpoknak, így az erdőhatár 1600-1800 méterig nyúlik, növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és páratlan meglepetéseket rejt. A káprázatos szépségű, gyalogszerrel bejárható, és megmászható hegyvonulat déli részére tervezzük utunkat, a terveink szerint egészen a Triglav csúcsáig. A túra minden jó állóképességű résztvevő számára teljesíthető, jó bakancson kívül semmilyen technikai felszerelést nem igényel, a túravezető alapos helyismerettel rendelkezik.

 
Terveink szerint az első nap utazás, és délután már ismerkedhetünk is a környékkel, megnézzük a Savica vízesést, este a folyó partján lévő turistaházban szállunk meg. Másnap hosszú és meredek út vár ránk, a Bohinj-tó fölé magasodó Komarca szikla falán megyünk föl mintegy nyolcszáz métert, majd tovább a Hét-tó völgyének bejáratánál álló szállásunkhoz. Harmadik napon innen indulunk tovább, végigmegyünk a völgyön, majd az igen kitett Hribarica szikláin keresztül estére már 2400 méter magasságban lévő Planika menedékházhoz érünk, hogy következő nap innen induljunk a hegység megmagasabb csúcsára, a Triglavra (2864m). A csúcs megmászása után mindjárt ereszkedjünk is egy keveset, hogy az utolsó esténket már 1800 méteren, a Vodnikov Domban töltsük.
Utolsó napra is jut egy kisebb túra, hétszáz méter szintkülönbséget ereszkedve visszaérünk az erdőhatár alá, ahol vár majd a buszunk (Uskovnica, 1154m), és innen indulunk haza Budapestre.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. július 8. csütörtök reggel 6:00 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túra táv: a nagy szintkülönbségek miatt nem nagyok, 1-1 napra max. 10-12 km.

3) Szintemelkedés: nettó 600-1000 méter, erősen kitett terepen (nehézségi fok: 4)

4) Érkezés helye és időpontja: július 12., hétfő, az esti órákban.

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás 4 éjszakára, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások, biztosítás

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk mindenkit sok szeretettel:

Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata