Menü
A Dolomitok csipkecsúcsai - Cortina
Túrabarátok Kft

A Dolomitok csipkecsúcsai - Cortina

Nehézségi fok
191.900 Ft
181.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Muhari Géza
Muhari Géza
Mióta az eszemet tudom, a természet szeretete meghatározó szerepet tölt be az életemben. Gyerekkorom óta lenyűgöz a szépsége, nyugalma és ereje. A hegyek világában mindezeket nagy dózisban kapja az ember, én pedig hálás vagyok, hogy a részese lehetek. Európa szerte, a Kárpátoktól az Alpokon át a Pireneusokig járom a magashegyeket. Túravezetőként azon vagyok, hogy te is a részese lehess ennek a csodának. Találkozzunk a hegyek világában!
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- megcsodálhatod a Cinque Torri-t (Öt Torony)
- izgalmas szabadtéri múzeumban ismerheted meg az Első Világháború tragédiáját
- láthatod a Tofana di Rozes 3225 méteres csúcsait
- embervájta alagúton mászhatunk a túra során

Igazi magashegyi túrára invitálunk a Dolomitok csúcsai közé egy hosszúhétégére. Ha szeretnél 5 napot a 3000 méteres csúcsok világában tölteni, miközben csodálatos tavak és erdők között túrázol, akkor mindenképpen érdemes velünk jönni! Mindeközben a meseszép jelenből visszatekinthetünk az első világháborús múltra, és ott készült fényképeinkkel üzenhetünk a jövőnek. Csúcsra járók, élményszerzésre fel!

 

 

Október 19-én, szerdán reggel indulunk a bázishelyünkre, Cortina d' Ampezzo-ba. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd elmegyünk egy kis esti városi sétára. Közben csapatépítő lazítás egy vendéglőben, és megbeszéljük a következő napi túrákat a környező hegyekbe.

 

Október 20-án első túránk könnyed ráhangolódás lesz a másik két komolyabb kihívást jelentő útvonalra, egy időutazással megspékelve...
Utunk a Cinque Torri (Öt Torony) sziklához vezet, erdei ösvényen, majd csipkézett sziklafalak között haladunk felfelé. Kiérve egy tisztásra elénk tárul az Öt Torony hatalmas sziklaképződménye és a mögötte elterülő hatalmas hegyek lenyűgöző látványa.

Kis pihenés után 100 évet repülünk vissza az időben. A Museum of The Great War szabadtéri múzeumában megtekintjük az I. Világháborús frontszakaszt, hol nagyapáink is harcolhattak.

A túra nem lesz nehéz. Hossza kb. 7 kilométer és a szintkülönbség kb. 600 méter.

 

Október 21-én, a második túranapon Tofana di Mezzo csúcshoz megyünk. Kezdetben erdei utakon, ösvényeken haladunk. A kilátópontokon a környező hegyek csodás látványában gyönyörködhetünk. Majd kb. 3 kilométert gyalogolunk a csúcs felé, ami nem hosszú, viszont meredek és sziklás részek lesznek benne. Utunkon oldalvást látjuk majd a a Tofana di Rozes 3225 méteres csúcsát. Ez már megdolgoztatja izmainkat, tüdőnket, de az elénk táruló látvány minden fáradozást megér! A csúcsra mászást a helyszínen megnézzük, eldöntjük, ha nem nagyon nehéz, akkor felmegyünk. Hagyunk magunknak időt pihenésre, fotózásra és energiánk utánpótlására, majd a visszatérünk a sífelvonóhoz, és szállásunkra.

Ez a túra már közepesen nehéz szakaszokat is tartalmaz. Hossza kb. 10 kilométer és a szintkülönbség kb. 1300 méter.

 

Október 22-én, a harmadik napon a cél a Monte Paterno. Egy fantasztikus szépségű túraútvonalon megkerüljük a hegyet. Kisebb tavak mellett haladunk el, melyek felszínén visszatükröződnek a környező sziklacsúcsok, de szemünket a fantasztikus szépségű hegyek látványa is bombázza. Az első világháborúban ezen a területen is folytak harcok. Olyan útszakaszokon, alagutakon haladunk majd, melyeket a harcok során katonák vájtak a sziklákba. Elkészítjük csúcsfotóinkat, elfogyasztjuk útravaló étkünket, majd vissza a kiindulási ponthoz. Az út hossza kb. 13 kilométer és nagyjából 600 méter lesz a szintkülönbség.

 

Október 23-án reggel indulunk haza Cortina d' Ampezzo-ból.

 

A túrák nehézségi foka: a 2. és 3. túrák már közepesen nehéznek tekinthető. Fontos a hegyi terepen, sziklákon való stabil járás, koordináció. Nem sietünk. Időnk lesz bőven a túrák teljesítésére és éppen ez a cél, hogy mindenki teljesítse a túrát.
Felmehetünk akár 2500 méter fölé is, de itt még nem kell hegyi betegségtől tartani!
A túrák nem lesznek hosszúak, viszont komolyabb emelkedőkre is számítani kell. Egész napos túrákról van szó, így lesz időnk pihenni, fotózni és csodálni a táj szépségét. Nyugodtan, mindenkit bevárva fogunk haladni. Akik rendszeresebben túráznak, azoknak teljesíthető valamennyi túra.

Szállásunk 6 fős kényelmes, minden igényt kielégítő, panorámás modern apartmanokban lesz.

Felszerelés: réteges öltözködés nagyon fontos. Menetben melegünk lesz, állásban a hegyen már hideg várható.

-aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
-középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata)
-mellény (pl. polár ujjatlan)
-pulóver,
-szélálló dzseki (jó ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső, pl. poncsó is szükséges)
-strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó ha vízálló)
-túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancs ne legyen új, mert az új nagyon fog fájni!)
-sapka, vagy kendő
-UV-s szemüveg (főleg a gleccsernél nagyon fontos)
-legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
-20-30 l-es hátizsák a túrákhoz
-túrabot (opció, de nagyon ajánlom)
-fejlámpa (opció)
-biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB (hegymászásra) Klasszikus utasbiztosítás Sport Plusz kiegészítő biztosítással.


Találkozó helye, időpontja: 2022. október 19., szerda, reggel 7 óra, Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: a kiindulás helyére 2022. október 23. este 9 körül

Étkezés: önellátás, vásárlási lehetőség a szállás környékén

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=395 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

 

Túra ára tartalmazza: utazás közösen, kisbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége, szállás díja 4 éjszakára. 

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, felvonó díja, személyes kiadások

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! 

Várunk szeretettel:

Muhari Géza és a Túrabarátok csapata