Menü
A Börzsöny déli oldala
Túrabarátok Kft

A Börzsöny déli oldala

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

A túra során a Csattogó-völgyből Nagymarosra vezető, 18 km hosszú útvonal nem csupán a Dunakanyar kevésbé ismert kilátópontjait tárja elénk, hanem a dél-börzsönyi táj változatos, néhol szelíd, máshol vadregényes részeit is, ahol a természet szépsége mellett elfeledett történelmi érdekességekkel is találkozhatunk.

Az alig több mint 400 méter szintemelkedést tartogató könnyed túra során többnyire kényelmes és széles földutakon haladunk, de a legszebb részeket hangulatos ösvényeken járjuk be. Eredeti útvonalunkról egy-két ponton érdemes kis kitérőt tenni a lenyűgöző kilátásért, a történelmi érdekességekért. Nagymaroson pedig számos, a gyaloglással töltött nap végén a pihenést és a kikapcsolódást segítő szolgáltatást találunk itt.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. május 22.-e szombat 07:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 18 km

3) Szintemelkedés: 400 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra a kora esti órákban

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túravezetés, túraszervezés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások.

8) % kedvezményes ár:Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk mindenkit sok szeretettel:

Illésy Csaba és a Túrabarátok Csapata