Menü
 • Kéktúra a Keleti-Mátra bércein
  2020. aug. 20
  0
  2024
  Egy újabb 25 km-es szakasz teljesítését jegyezhetjünk a térképünkön. Nyár közepén csak a legbátrabbak vállalkoznak egy ilyen kemény túrára. Azóta már a Zemplént is láttuk, és már vár ránk a Gerecse!
 • A Szigetköz Rejtelmei
  2020. júl. 07
  0
  2150
  Nem szeretek korán kelni, de úgy éreztem, hogy a szigetközi kenutúra megér egy hajnali ébresztőt. Nem kellett csalódnunk, a csapat véleménye szerint eddigi egyik legjobb Túrabarát evezése volt ez a nagy kaland.
 • Országúti Bringás túra a három folyó torkolatától az óriáskerékig
  2020. ápr. 22
  0
  1856
  Pont egy éve tekertünk végig az osztrák Duna mentén a festői Passautól akkor még csak Ybbs városáig nyáron pedig egészen a bécsi Práterig!
  Óriási élmény volt a tükörsima bringaúton közel 350 km-t megtenni 4 nap alatt, miközben az út jó részén mindössze 2-3 méterre visz az út a víztől. A számtalan látnivaló és kis „ékszerváros" mentén a bőség zavarában nehéz eldönteni, hogy a természet szépségét vagy az csodás látnivalókat élvezzük jobban.
 • Kultikus túraösvényen járva
  2020. ápr. 02
  0
  1871
  Mint egy természetfilm, amiben 8 lelkes túrázó elindul egy néptelen táj felfedezésére.Csak mi voltunk és a fák.
 • Délvidéki Vino-Tour a TúraBORátokkal
  2019. dec. 03
  0
  2338
  "Minden bor egyéni. Minden borban (fajta, évjárat, táj, föld, kor) megismételhetetlen és utánozhatatlan sajátos géniusz él. A géniusz az olaj materializált alakja. Maszkja. A női test minden részének különös illata van, s ezt mással összetéveszteni nem lehet. Miért? Mert más-más kis daimón lakja. A bor spirituális olajtartalmú ital. Minden borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Amikor az ember iszik az érkező kis géniuszt a már bent lévők énekszóval és virágesővel fogadják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meggyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja. Ez ellen nem lehet védekezni. Ezért mondom, hogy egy pohár bor az ateizmus halálugrása." (Hamvas Béla - A bor filozófiája)
 • Őszi körtúra a Vértesben
  2019. nov. 13
  0
  2347
  Novemberi túránkra az időjósok előzetesen rengeteg esőt jósoltak, ami sok Túrabarátot elsőre megijesztett, de mint tudjuk, nincs rossz idő csak rossz ruházat. Kipróbáltuk...
 • Aktív pihenés az év minden szakaszában
  2019. nov. 06
  0
  1794
  Mindannyiunkban felmerül az igény, hogy különféle munkáink elvégzésén és testi szükségleteink kielégítésén túl valódi időt szánjunk önmagunkra, családi- és baráti kapcsolatainkra és nem utolsó sorban: a pihenésre. Ezek által merítünk erőt ahhoz, hogy egy szusszanásnyi szünet után testileg-lelkileg feltöltődve, jókedvvel, lelkesedéssel és kellő eltökéltséggel térhessünk vissza napi rutinunkhoz.
 • Pilisjárók újabb kalandjai - A Pilis-tető-kör
  2019. okt. 11
  0
  3033
  Túraidő, őszi erdő, 23 fő és 4 kutya. Igazi nagycsoportos természetjárás a Pilis tetején.
 • Folyók menti tekerés az osztrák borvidéken
  2019. szept. 26
  0
  2498
  Lelkesen szerveztük biciklitúráink újabb szakaszát, és ez a jelentkezőkre is átragadt! Duna, várak, dimbes-dombos osztrák borvidék és csodálatos napsütés. Nézd meg merre jártunk, és legközelebb gyere Te is!
 • Túrabarátok a Hortobágyi Nemzeti Parkban
  2019. szept. 25
  0
  2101
  Mindig nagy élmény, amikor olyan helyre jutunk el, ahol a természet diktál, védik, őrzik az élővilágot. A Hortobágyi halastó feledhetetlen pillanatokat nyújtott kicsiknek, nagyoknak.
 • Gyerektábor Túrabarát módra
  2019. szept. 11
  0
  2047
  Bár fiatal túrázóink már iskolában töltik napjaikat, az idő is hűvösebb, de jó visszaemlékezni azokra a forró júliusi napokra! Lelkes kis csapatunk változatos hetet tölthetett együtt, sok élménnyel gazdagodtak. Jövőre folytatjuk!
 • Pádis-fennsíkon a Linamar csapat
  2019. szept. 10
  0
  2787
  Sokak régi álmát váltottuk valóra azzal, hogy a Linamar munkatársait elvittük erre a gyalogtúrára. A közös túrázás és a gyönyörű helyszín feledhetetlen élményekkel gazdagította a csapatot.
 • Vasfüggöny duatlon
  2019. aug. 26
  0
  2425
  Bejártuk az Országos Kéktúra 1. számú szakaszát, egy rövid őrvidéki előtéttel. Első - és reméljük nem utolsó - túránk, melyet a szabadvízi fürdőzés lehetőségével nyitottunk meg. A képgaléria utolsó fotója ránézésre nehezen megmagyarázható, de ha rászánsz pár percet az élménybeszámolóra, mindent érteni fogsz!
 • Túrabarátok a Pádis-fennsíkon
  2019. júl. 26
  0
  2747
  Patakok, víznyelők, lankás rét.. igazi aktív nyugalomban részesült békéscsabai csapatunk.
 • Dömös-Rám-szakadék-Dobogókő
  2019. júl. 11
  0
  3474
  A természet mindent megadott ezen a szombaton csodálóinak, igazi nyári túra volt, amit sokszínű csapatunk gyakorlottan, szintidőn belül teljesített!
 • Kenutúra a Gemenci erdő mélyén 2019
  2019. jún. 12
  0
  2630
  Gemencen már többször jártunk, és még fogunk is... Sok arca van, mások a körülmények. Májusban minden összejött, bővizű volt a Duna, kisütött a nap és belesiklottunk a zöld vadonba.
 • Erdei kisvasút és gyalogtúra a Szalajka-völgyben
  2019. máj. 15
  0
  3038
  Az időjárás kegyes oldalát mutatta a hétvégi túrázóknak, sütött a nap, csillogott a patak, a pisztrángok is játékosabbak voltak a vízben. Idilli tavaszi hangulat volt.
 • Tizenötezer lépés Baranyában
  2019. máj. 15
  0
  2634
  Micsoda nap volt! A Kárpát-medencében alig maradt föld szárazon azon a szombaton, hát nekünk nem pont abból a néhány száz négyzetkilométernyi területből jutott?! És még a bánáti bazsarózsa virágzáshoz sem voltunk sem korán, sem későn, hanem pont jókor! Van még mit mesélnem, kattints a nyílra, vagy a címsorra, és figyelj!
 • Kéktúra a Káli-medencében
  2019. ápr. 18
  0
  2775
  Az érdeklődés nagy. Már hetekkel az indulás előtt betelik a létszámkeret. Gyermeki lelkesedéssel vágyunk a további pecsétjeinkre, és az izgatott csapat az utolsó héten összetett kézzel lesi a meteorológiai előrejelzéseket... hátha nem fog esni....
 • Évindító hótalpas túra az Alacsony-Tátrában
  2019. jan. 11
  0
  2750
  Nem sok jóval kecsegtetett az időjárásjelentés a túra előtti napokban. A Magas-Tátrában hóviharok, lavinaveszély, orkán erejű szélről szóltak a hírek, és persze "senki ne induljon útnak". A meteo-t figyeltük szinte óránként, vajon mi várható az Alacsony-Tátrában: szombatra hóesés, de még tűrhető szélerősség, vasárnapra nagy szél, de némi napsütés...A túrabarátok nem ijednek meg a saját árnyékuktól, így péntek este vidáman nekiindultunk Maluzsina falu felé.
 • Dolomitok, a naplemente vörösében izzó hegycsúcsok
  2018. nov. 10
  0
  2623
  A dolomitokban október az igazi pihenés ideje: a nyári turisták már elvonultak, és a síelők hadai még nem érkeztek meg! A síliftek állnak, a hütték szunyókálnak. Csönd ül a hegyeken, amelyek azonban a legszebb arcukat mutatják ilyenkor: a fenyvesek vörösben pompáznak, ahogyan megbújnak a hatalmas sziklaormok között. Felejthetetlen volt ez a három nap: csak mi és a természet......
 • Bányászemlékek az őszi Medves fennsíkon
  2018. okt. 26
  0
  2954
  A márciusi combig érő hó sem tántorította el a kis csapatot, hogy megnézze Salgó várát... de akkor és ott megfogadta, hogy ide még jó időben visszatér! A várakozást a jelentkezések gyorsasága igazolta majd a színes, nyárias idő minden elképzelést felülmúlt...
 • Túrabarátok a levegőben - siklóernyős túra
  2018. okt. 08
  0
  2348
  Az embernek öröktől fogva vágya meghódítani a Földet egészen, ezért kutatja, járja a szárazföldet, lemerül a víz mélyére, és felszáll a felhők közé, hogy a föld, víz, levegő ura lehessen.
  Nagyon szeretek utazni, világot látni, jártam már víz alatt, és ideje volt, hogy a levegőbe is felemelkedjek....
 • Alacsony Tátra két csúcsa egy csapásra
  2018. szept. 24
  0
  3096
  Minden relatív!
  17 ember Magyarországon úgy kezdi a 2018. szeptember 24-i hétfői szeles, esős, hűvös munkanapot, hogy egészen mást jut eszébe arról a szóról, hogy ALACSONY, mint eddig. Pénteken ez még nem így volt, akkor ez a 17 ember még nem tudta, hogy egy szó jelentése a fejükben alapvetően megváltozik. Nem, nem arról van szó, hogy ők most tanulnak magyarul és a hétvégén az volt a lecke, hogy ezt a szót tanulják meg, alkossanak vele mondatot, gyakorolják a kiejtést meg ilyenek. Szó sincs róla - egész más történt, elmesélem.
 • Dunakanyar Vízitúra Visegrádtól Szentendréig 2018
  2018. júl. 11
  0
  3631
  Egész este viharfelhők gyülekeztek, záporokról és szélviharokról volt hangos az időjárás előrejelzés! Reggel azonban egy békés, kicsit felhős de meleg napra virradtunk. Ennél jobb sem kell egy tökéletes vízitúrához.
 • Családi madárles Ócsán
  2018. máj. 03
  0
  3772
  Ezen a hétvégén túrázó csapatunknak fantasztikus élményben volt része. Az ócsai Madárvártán a háborítatlan lápvidék természetes környezetében figyelhettük meg a területen élő madárvilágot és a lápvidék jellegzetes növényzetét. Gyereknek, felnőttnek egyaránt életre szóló élményt adott a szárnyasok közelsége, a gyűrűzés technikájának és okának megismerése. Ám a település, mint megtudtuk, nem csak erről híres...
 • Csapatás a Börzsönyben
  2018. ápr. 26
  0
  3800
  A kiemelkedően jó idő ezúttal is mellénk állt, szikrázó napsütésben kezdtük meg a 864 m magasságba nyújtózó Nagy-Hideg-hegyig tartó 21 km hosszú túránk első 6 km-es bemelegítő szakaszát Szokolyán át Királyrétig. Már 11 óra felett járt az idő, amikor a rendkívüli meleg és erős napsütés miatt, egy hosszabb kulacstöltő és napvédő krémező megállót tartottunk, majd visszaülve kerékpárjainkra nekivágtunk - egyelőre még aszfalton - az „alattomosan" néha már 5-6%-ban emelkedő hegymenetnek.
 • Rügyfakasztó Buli a Magas-Börzsönyben
  2018. márc. 28
  0
  3875
  Amint Nagybörzsöny település felé fordult buszunk, és szemtől-szembe kerültünk a szombat délelőttünket, délutánunkat kitöltő programunk házigazdájával, a Magas–Börzsönnyel, akkor Ő, mindenféle prológust, óvatoskodó fokozatosságot nélkülözve, a lehető legőszintébb módon – irodalmi terminológiával élve –, in medias res, megmutatta nekünk hosszú, meredek oldalait, hullámos kontúrú gerincét, ezzel emlékeztetve minket arra, amit egyébként is tudtunk: nehéz napunk lesz. Küszöbét átlépve, illedelmes vendéglátónkét kínálta érzékszerveink üdvözlő italát, vagyis az arcunk bőrét melengető napsütést, a patakcsobogás, a madárdal fülbemászó hangjegyeit, a téli álmából ébredő föld friss illatát – melyet oly régóta vártunk –, továbbá az első tavaszi virágok (hóvirág, odvas keltike), valamint egy bátor, a rejtőzködésre mit sem adó mókus látványát. Bizonyossá vált, a kiállandó erőpróbáért nem fog elmaradniaz élmény-jutalom, a megérdemelt jussunk.
 • Normafától a Mont Blanc-ig
  2018. feb. 28
  0
  2557
  Kellemes téli kirándulásban volt részünk ezen a februári hétvégén. Bár az indulás helyét át kellett szervezni a Fogaskerekűhöz, ez jól sikerült, és mindenki időben a találkozó helyén volt. A csapat kellemesen „összerázódott" a Fogaskerekűn a Széchenyi-hegyi végállomásig, a zakatolástól egymás hangját alig hallottuk.
 • Csúcstámadás a Nagy-Hideg-hegyen
  2018. feb. 08
  0
  3731
  Már a budapesti induláskor sejthető volt, hogy szép napnak nézünk elébe. Királyrétről nekivágtunk a Börzsöny első lankáinak, majd 300 méteres magasságban elértük a hóhatárt, ahol átértünk meseországba.Talpunk alatt ropogott a hó, emberekkel alig találkoztunk...
 • Barangolás a Pilisben II.
  2018. jan. 23
  0
  4839
  Misztikus túránk második felvonásában több mint 40-en indultunk el a Holdvilág-árok felé ezen a téli reggelen. Az ősi kultuszhely szűk ösvényének felénél járhattunk, amikor kisebb havazás kerekedett, olyan érzést keltve, mintha csak az anyatermészet üdvözölte volna ölébe visszatérő, rég várt gyermekeit.....
 • Dunakanyar Vízitúra II - Nyárzáró kenuzás
  2017. szept. 21
  0
  4263
  Esztergomból indulva végig eveztük Európa egyik legszebb panorámáját nyújtó Duna-szakaszt. Erős sodrás, és hullámok a Szlovák határ mentén, visszafelé folyó Duna Zebegény után, ember nélküli hatalmas uszályok Visegrád előtt, majd Mátyás király impozáns fellegvára csak szemelvények az izgalmas kalandból.
 • Hűvösvölgyi kirándulás
  2017. szept. 11
  0
  2682
  A Budapest Bank Túrabarátok Köre Gyurász Gábor jogász kollégánk vezetésével ezúttal egy főváros közeli túrára invitál benneteket. A túra kiindulási pontja Nagykovácsi. A plébánia elől indulva kezdetben enyhébb, majd egyre meredekebb emelkedők leküzdése után elérjük a Budai-hegység legmagasabb pontját, az 559 m magas Nagy-Kopaszt.
 • Gerecse Túra Térben és Időben
  2017. szept. 06
  0
  3971
  A TúraBarátok körének július 15-i túrájáról Román Attila (bankbiztonsági munkatárs, túravezető) beszámolóját olvashatjátok a gerecsei teljesítményről, ahol 25,5 km távot és 800 méter szintemelkedőt tettek meg a résztvevők
 • Bakonyi szurdok túra a betyárok nyomában
  2017. szept. 04
  0
  4362
  Mottó: „ … amikor az ősszellemek a maguk tájaira száműzötten már csak tompa hangon, a messzi távolból szólnak majd az emberekhez, amikor kiszakadva a harmónia világából, csupán végtelen vágyakozás ad majd homályos hírt ama csodálatos birodalomról, amelyben laknia egykor megadatott … „ (E.T.A. Hoffmann: Az arany virágcserép)
 • Dunakanyar Vízitúra Visegrádtól Szentendréig
  2017. aug. 21
  0
  3125
  Büszke vagyok a csapatra, hogy a jelentkezők teljes létszámban megjelentek és végig is evezték a távot! Voltak akik többször beborultak a vad hullámok miatt :) néhányan egyszer borultak, de egész sokan megúszták borulás nélkül!
Címkék