Menü

Merre barangoljunk mostanában?

2020. nov. 26
0
2343
Merre barangoljunk mostanában?

A természet mindig vár minket! A mostani helyzetben is mozduljunk ki és élvezzük a természetet és a friss levegőt, amihez szeretnénk segíteni azzal, hogy túratippeket adunk Nektek!

Ha van kedvetek, járjátok be az utakat a Természetjáró app segítségével, amit a túra nevével értek el. Érdemes okostelefonon megnyitni a túrát, mert onnan könnyen lehet az applikációba jutni.Zebegényi kör - 4,2 km - kb. 1,15 óra - szintkülönbség: ↑112 m, ↓112 m

Ha már megnéztük a Duna partját Zebegénynél és már a templomot is megcsodáltuk, irány a Kós-kilátó, hogy onnan aztán az erdőt megjárva egy finom rétessel lepjük meg magunkat!A legendás Spartacus-ösvény - 10,5 km - kb. 3,15 óra - szintkülönbség: ↑127 m, ↓380 m

Magyarország túraútvonalai közül az egyik legfiatalabbra invitálunk most mindenkit! Ez a merész vonalvezetési egykori vadászösvény a szép erdő és csodálatos kilátás becserkészésére az egyik legkiválóbb!Jávorkút-Bánkút-Nagy-rét körtúra - 10,8 km - kb. 3,15 óra - 277 m szintkülönbség

A Bükk-fennsík mindig jó ötlet! Télen is. Mivel még korán sötétedik ilyenkor, ezzel a közepesen hosszú, de mindenképpen izgalmas túrával betekintést nyerhetünk a karsztfennsík varázslatos világába.A Pálosoktól Városkútig - igazi történelmi séta - 8,7 km - kb. 2,5 óra - 230 m szintkülönbség

Ha nemcsak a hegyek és völgyek szépségéért mennél a szabadba, hanem egy törénelmi sétát is szívesen tennél, akkor ezt épp Neked ajánljuk! Hajrá!


Mátyás Király vadaskertje és egyéb Kőoroszlánok - körtúra - 7,2 km - kb. 2 óra - 250 m szintkülönbség

Látogassunk el Mátyás királyunk egykori vadászterületére, ahol ma is látható még egy kőoroszlán.

Kiskovácsi - Holdvilágárok - körtúra 
- 10 km - kb. 3,5 óra - 450 m szintkülönbség

A Pilis (Visegrádi hegység) egyik legvadregényesebb szurdokvölgyét járhatjuk be ezen a túrán. A kanyonszerű völgy kultikus helyként is ismert, és csodaszép kirándulóhely is egyben. 


Galya-tető - Ágasvár kör - Szerencsehozó túra a Mátrában - 19
 km - kb. 6 óra - 640 m szintkülönbség

Kiváló téli túra, például Szilveszter napjára forraltborral a végén! Legyen szerencsénk!


A Börzsöny téli színei - Királyrét-Csóványos kör - 20
 km - kb. 6.30 óra - 850 m szintkülönbség

A Kárpátok felgyűrődését kísérő, azonban később a „gyökeréig" lepusztított, majd újra az ég felé törő vulkánroncs: a Börzsöny.
Zebegény-Nagymaros szépkilátás túra - 9,9 km - kb. 3.30 óra - 421 m szintkülönbség - mindenkinek ajánljuk

A Dunakanyar egyik legszebb túrája, amely tényleg a kanyar élményét adja nekünk!
Drégely vára-kör - 5,4 km - kb. 2 óra - 318 m szintkülönbség - mindenkinek ajánljuk

Ha szeretnénk a természetjárást, a történelmet és az irodalmat ötvözni, akkor talán az egyik legjobb kalandot Drégelyvára adhatja nekünk! Mindenki számára ajánljuk ezt a könnyő, de mégis izgalmakkal teli barangolást!
Kőhegyi-kör - 12 km - kb. 4 óra - 450 m szintkülönbség - mindenkinek ajánljuk

Egy igazán magávalragadó túra, egy régen kialudt tűzhányó tetején! Mindenkinek bátran ajánljuk, igaz van néhány meredekebb kaptató, de a látvány és a hegy tetején felfedezésre váró különlegességek kárpótolni fognak.

címkék:
Címkék