Legnépszerűbb kerékpártúra útvonalak

2019. június 17.
6110
Legnépszerűbb kerékpártúra útvonalak

A hétköznapi kerékpárral történő munkába járás mellett a kerékpár túrák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban. Nem csoda, hiszen szórakoztató, se nem gyors, se nem lassú, pihentető, és összességében testnek és léleknek is egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt! Egy kisebb tájegység felfedezésének egyik legjobb módja, ha biciklire pattanunk és körbetekerjük a vidéket! Legyen országúti vagy hagyományos, a kerékpáros túrák számos csodálatos útvonalon vezetnek át minket hazánkban és a szomszédos országokban egyaránt. Most néhány, általunk is nagyon kedvelt kerékpáros túraútvonalat mutatunk be, melyek bizonyára a te tetszésedet is elnyerik!

Szívesen eljönnél egy szervezett kerékpártúrára? 

Nézd meg, milyen kerékpáros túrák indulnak nálunk a közeljövőben!

Kerékpártúráink

Kerékpártúra a „Magyar tenger” körül


Mi mással is kezdhetnénk a kerékpáros túraútvonalak bemutatását? Magyarország egyik legjobban látgatott turisztikai célpontja, méltán kedvelt a kerékpárosok körében is, hiszen egy csodálatos élményt nyújtó program lehet egy hosszú hétvégére! Bár a Balatont körülvevő bicikliút nincs a legjobb állapotban és jelentős része közúti szakaszon vezet végig, érdemes legalább egyszer végigtekerni és megcsodálni a Balaton partvidékét! A teljes kerékpártúra hossza 210 km, melyet kellemes tempóban 3 nap alatt meg tudunk tenni, közben jó idő esetén pihenésképpen csobbanhatunk egyet a Balaton kellemes vizében. De akár egy hetes túrát is szervezhetünk, hiszen útközben szinte bárhol találunk szállást és tudunk ételt-italt venni!

De persze nem kötelező a teljes útvonalat végigtekerni. A mi minden évben szervezünk olyan túrát, ahol ennek a csodás tónak néhány kiemelt nevezetességéhez látogatunk el, mindezt kétkeréken! Finom ételek és borok, gyönyörű kilátás, sok-sok természeti kincs, egy kis történelem és persze az elmaradhatatlan fürdőzés a Balatonban. Ilyen egy tökéletes kerékpártúra Magyarországon!

kerékpártúra tervező a Balaton körül

Tisza-tavi körtúra két keréken!


Tó, ami folyik vagy folyó, ami áll?! A kérdés furcsán hangozhat, mégis a Tisza-tó Magyarország legnagyobb, víztározóból lett mesterséges tava, melynek különlegessége, hogy területén átfolyik a Tisza folyónk! A Tisza-tó mintegy 127 km2 alapterületével és az azt körülvevő településekkel számtalan kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsik és nagyok számára egyaránt, melyek közül a tó körbejárása egy kerékpártúra keretén belül talán az egyik legjobb választás! A terület jelentős kerékpáros látogatottságát jelzi a tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrum is, ahol mi megfáradt kerékpárosok megpihenhetünk, az innen indulók kibérelhetik a számukra legmegfelelőbb kerékpárt, de akár sisakkamerát is kölcsönözhetünk. A Tisza-tavi kerékpártúra mintegy 65 km hosszú, mely kellemes egy napos időtöltést kínál, és méltán az egyik legélvezetesebb kerékpártúra Magyarországon! A biciklitúra közben több helyen megállhatunk gyönyörködni a táj szépségében, strandolni, vagy épp kipróbálni néhány vízi sportot!

Gyakorlottabb kerékpárosok növelhetik a kilométerek számát, és eltekerhetnek egészen Tiszadorogmáig, ahol komppal van lehetőség átkelni a Tisza vizén és folytatni utunkat.

Bármelyik útvonalat is választjuk, garantált a lenyűgöző növény és állatvilág, a könnyű sík terep, a nap végére a kellemes fáradtság az izmainkban, és a számtalan felejthetetlen élmény!

Ausztria kerékpártúra - tekerés a Salzkammerguti tóvidéken 


Maradjunk a tavaknál, de látogassunk egy picit a határon túlra, hiszen a szomszédos Ausztria kerékpártúra szempontjából egy nagyszerű választás. Elsőként egy igazán közkedvelt vidékét említjük meg, méghozzá a Salzburgtól délkeletre található „Salzkammerguti tóvidék” elnevezést viselő, hegyekkel és tavakkal díszített tájat. A biciklitúrát nehezítik a kisebb-nagyobb emelkedők, de a páratlan szépségű táj miatt minden megtett kilométer élvezetessé válik. Az itteni kerékpártúra útvonalak szerencsére többnyire aszfaltozottak, így ez is könnyíti majd a dolgunkat. Ráadásul ha velünk tartotok, akkor a csomagjaitokat sem kell cipelnetek, ugyanis mindent, amire tekerés közben nem lesz szükség, bepakolunk a kisbuszba, és elviszi majd nekünk a következő állomásra.

Ausztria kerékpártúra a TúraBarátokkal

Aktuális kerékpártúráink

kerékpártúra Ausztria gyönyörű tájain, ilyen a kilátás
Ilyen egy kerékpártúra Ausztria káprázatos hegyei között

Bicikli túra a Garda-tónál


Szintén a népszerű külföldi kerékpáros túraútvonalak közé tartozik az Alpok talán legcsodásabb tája, a Garda-tó környéke is. Elképesztő panoráma, hatalmas hegycsúcsok és mediterrán éghajlat, ha néhány szóval akarnánk jellemezni ezt a környéket. A különleges kis hegyoldalba épült városkák pedig még inkább meséssé teszik ezt a tájat. Egy igazi olasz kávéval indíthatjuk a napot, majd megkóstolhatjuk a finom olasz ízeket, megmártózhatunk a tóban, majd a megtett kilométerek után pihentethetjük elfáradt végtagjainkat a szálláson.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az útvonal az Alpokban található, így mindenképp számítani kell merészebb emelkedőkre. Ha úgy érzitek, hogy ez számotokra meredek lesz, akkor sem érdemes kihagyni, e-bike használatával bárkinek kellemes kikapcsolódást nyújt a túra.

Tekerj velünk a Garda tónál!

Aktuális kerékpártúráink

Duna menti kerékpártúra Magyarországon


A kerékpáros túraútvonalak közül méltán kedvelt a Duna-kanyar mentén is végigfutó útvonal, melyről folyamatosan élvezhetjük a Dunára való kilátást és az ártéri erdők élővilágát, de kulturális látnivalókból is bőven akad mit megtekintenünk egy-egy pihenő alkalmával. Ez a kerékpáros túra tökéletes lesz azok számára, akik nem szívesen hagyják el országunk határait. De persze az igazi világjáróknak is szeretnénk bemutatni, hogy a kerékpártúra útvonalak Magyarországon is gyönyörű tájakat szelnek át. 

Idén Tata környékét fedezzük fel, hiszen a három napos biciklitúra kiindulópontja a szomszédos Duna parti település, Neszmély lesz. Az összesen 140 km hosszú kerékpáros túraútvonalak bejárása során belecsöppenünk egy kicsit a történelembe, hiszen számos nevezetesség található a környéken a 13. századtól egészen máig. Eltekerünk Tatára az Öreg-tó partára, ahol megcsodáljuk Esterházy-kastélyt, ellátogatunk Almásfüzítőre a szocializmus egyik fellegvárához, megnézzük a Süttői kőbányát, Naszály vízimalmát és persze ezen a vidéken nem maradhat el a bor sem. Valóban izgalmas élményekre tehettek szert, ha egy szervezett kerékpártúra keretein belül indultok el világot látni, hiszen így számos olyan eldugott természeti és kulturális kincset is felfedezhettek, melyek a nagy nyilvánosság előtt nem ismertek. Ráadásul a túravezetők általában a hely történetét is ismerik.

Duna kerékpártúra - gyere velünk!

Aktuális kerékpártúráink

Ausztria kerékpártúra - tekerés a Duna mentén


Ismét vízpart és ismét egy ausztriai kerékpártúra, azonban ezúttal már egy kicsit más vidék. A Duna és annak közvetlen környezete nem csak Magyarország területén kápráztat el minket és rejt magában számos meseszép élményt, de egész vonalában ámulatba ejt minket! A kevésbé gyakorlott kerékpárosoknak is ajánlott ez a Duna menti kerékpártúra, mely Krems városából indul és 3 nap alatt 240 km megtételével Passau városában ér véget. Eurovelo 6 kerékpárút jól kiépített szakaszán egy élmény a tekerés, hiszen a sima aszfalt végigvezet a Duna mentén, így számos gyönyörű várost szel át. Sok-sok látványosság és kulturális program esik majd így az utunkba, tehát ha valaki pihenni szeretne egy picit, a kerékpártúra útvonalak mentén számos érdekes elfoglaltságot talál. Az ausztriai kerékpártúrák közül azért érdemes ezt az útvonalat választani, mivel a szintemelkedés elenyésző, azonban mégis csodás környezetben található.

Kényelmes tempóba tekerve, kisebb-nagyobb pihenőket beiktatva haladhatunk a Duna partjának közelében. Megcsodálhatjuk az utunkba eső városok nevezetességeit, úgymint Linz óvárosát, az itt álló Régi dómot vagy a Várkastélyt, megörökíthetjük utunk szépségeit és ellazíthatjuk izmainkat egy-egy hosszabb tekerés után.

Ausztria kerékpártúra – csatlakozz hozzánk

Aktuális kerékpártúráink

Duna kerékpártúra csodás panorámával
A Duna kerékpártúra céljából kezdők számára is egy szuper választás

Passau Bécs kerékpártúra 


Szeretsz kerékpározni és kipróbálnád magad egy több napos kerékpártúrán?! Akkor ez a szervezett kerékpártúra pont neked való! A helyszín még mindig Ausztria, de ezúttal hosszabb a táv. A kiindulási pont Passau városa, ahonnan 4 nap alatt 320 km-t letekerve érkezünk meg a bécsi Práterig, mindezt a Duna vonalát követve és minden este másik városkában megpihenve! A túra alatt megcsodáljuk Passau városát, átkelünk a Duna vizén komppal, sétálgatunk Ottenheims csodálatos utcáin és megcsodáljuk Wallsee kastélyát is! Harmadnap érjük el Ybbs városkáját, ahol többek közt meglátogatjuk a kerékpármúzeumot, a nap végével pedig Hallenbad wellnessében kényeztethetjük magunkat. Utolsó napunkon már csak egy rövidebb szakasz vár ránk, melyet követően a bécsi Práterhez érünk, és egy rövid városnézés és a helyi perec, sör és kolbász megkóstolása után indulunk haza busszal Budapesti kiindulópontunkra.

Ez a kerékpáros túra tökéletes azok számára is, akik még nem tettek meg ekkora útvonalat, hiszen alternatív lehetőségekkel is igénybe vehetőek azok számára, akik esetleg valamelyik nap pihennének kerékpározás helyett!

Készen állsz egy testet-lelket felpezsdítő, élménydús biciklitúrára?

Palócföld kerékpárral


Ismerjétek meg, kik is azok a Palócok és közben járjátok be egy szervezett kerékpártúra keretein belül hazánk dimbes-dombos tájait! 

A kerékpáros túra során megtekinthetitek Balassagyarmaton a Palócmúzeumot, a Tsitári forrást és kápolnát. A környék legismertebb városa pedig Hollókő, ami a UNESCO világörökség része is, így nem csak hazánkból, de külföldről is számos turista látogat ide.


A Tiszahát és Szamoshát felfedezése


Túl sok volt az emelkedőkből? Biciklizzetek az Alföldön! Az itteni kerékpáros túraútvonalak esetében nem kell szintemelkedésektől tartanotok.

Magyarország legkeletibb táján található a Tisza és a Szamos vidéke, ahol megtekinthetitek a környék érdekességeit például Vaja reneszánsz kastélyát, Gulács templomtornyát. Megmártózhattok a Túr-bukó vízében, ahol szinte mint egy vízesés, úgy zubog a Túr a Tiszába. És természetesen a környék finom ízei sem maradhatnak el.

Kerékpártúra a Csepel-szigeten!


A kezdő kerékpározók és családosok számára tökéletes választás lehet a Csepel-sziget kincseinek felfedezése egy kerékpártúra alkalmával, hiszen nem kell nagy emelkedőkre számítani, az útvonal könnyedén megtehető kicsik és nagyok számára egyaránt! Rövidebb-hosszabb, egy vagy több napos körtúrák is tehetők, melynek megtervezését megkönnyítheti egy kerékpártúra tervező vagy szervezett kerékpártúrán való részvétel. A Csepel-sziget számtalan érdekességet tartogat, a teljes túra hossza 100 km melyen körülbelül 8 óra alatt végig is tudunk tekerni, a kerékpárútvonalat pedig már kitáblázott útvonalon követhetjük, olyan településeket útba ejtve, mint Szigetszentmiklós, Szigethalom vagy Ráckeve!

Szervezett kerékpártúráink

kerékpártúra tervező

Kerékpártúra a festői Fertő-tó körül!


A kerékpártúra útvonalak Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így a gyönyörű Fertő tavat itthon és osztrák szomszédjainknál is kellemes körülmények között tekerhetjük körbe. A túra hossza közel 130 km, melyet érdemes két nap alatt megtenni, hogy a biciklitúra minden percét ki tudjuk élvezni. Utunkat érdemes az osztrák oldalon lévő Podersdorf városkájából a Fertő-tó partján található világítótoronytól indítani, mely máris tökéletes helyszínt nyújt még indulás előtt pár varázslatos kép elkészítésére. Az óramutató járásával megegyező irányba megindulva kis tekeréssel ismét Magyarországon találjuk magunkat, ahol természetesen megcsodáljuk az Eszterházy kastélyt és ihatunk a méltán híres balfi vízből. Még az országhatárt nem átlépve lefoglalhatjuk szállásunkat, majd kipihenten folytathatjuk túránkat ismét az osztrák oldalon. Itt kiváló minőségű utakon biciklizhetünk megcsodálva a kis falvakat, szőlőültetvényeket és cseresznyéskerteket. Purbach városkájában körbenézhetünk az egykori városfalon, borospincéiben pedig akár bort is kóstolhatunk. Jó idő esetén még mielőtt elérnénk kiindulási pontunkat megcsobbanhatunk és lazíthatunk a Fertő-tó kellemes vizében! A te kerékpárod már készen áll?!

Szervezett kerékpártúráink

Szervezett kerékpártúra Magyarországon

Kerékpár túrák a kalandos Börzsönyben!


A hegyek és a kerékpározás szerelmeseinek kihagyhatatlan kihívás a Börzsöny emelkedőinek meghódítása két keréken! Ez a túra kimondottan tapasztalt hegyi kerékpárosoknak ajánlott, illetve azoknak, akik kellő erőnlétet éreznek magukban ahhoz, hogy egy közel 68 km-es és 1040 m szintemelkedéssel járó hegyi túrát megtegyenek. A túra kiindulópontja Vác, ahonnan Verőce felé véve az irányt, a Cseresznyefa parkolóig aszfaltozott úton haladhatunk. Ezt követően jön csak a kalandos rész, amikor is jelentősen igénybe vesszük izmainkat a murvás út közel 10%-os emelkedőin tekerve. Ha már itt fáradnánk, akkor még csak most jön a neheze! Közel 3 km alatt 200 m szintemelkedés megtételével, tolva-tekerve érjük el a Nagy-Hideg hegy 843 méteres magasságát, ahol a turistaház vár minket étellel és itallal, és megpihentethetjük izmainkat a csodálatos panorámában gyönyörködve!

Ez a túraútvonal egy, azon kerékpáros túraútvonalak közül, melyek rendesen igénybe veszik a testet, de garantáltan felejthetetlen élményekkel töltenek fel!

Két keréken Piliscsabától Budapestig!


A Pilis méltán kedvelt a gyalogtúrázók körében, azon nem szabad megfeledkezni, hogy hegységeink területén vannak biciklis jelzéssel is ellátott útvonalak, melyeken két keréken végighaladva egy gyalogtúrától eltérő élményekkel is gazdagodhatunk!

A túraútvonal Piliscsabáról indul és nagyrészt a kék, majd a sárga és zöld jelzéseken halad végig. A kerékpártúra hossza 33 km, közel 950 km szintemelkedéssel, melyet szinte az út teljes hosszában földúton, ösvényeken haladva teszünk meg, olykor tekerve, olykor tolva kerékpárunkat. Közben megcsodálva a táj szépségeit, elhaladunk Nagykovácsi és Solymár mellett, innen érkezünk Buda határába, megörökíthetjük Buda gyönyörű látnivalóit, majd a Szépvölgyi úton gurulva érjük el a Duna szemet gyönyörködtető partját.

Gyere és légy részese egy felejthetetlen kerékpártúrának, gazdagodj egy kis izomlázzal és minél több csodás élménnyel!

kerékpáros túraútvonalak a Magyar tenger körül

Akárcsak a gyalogos vagy vízi túrák alkalmával a kerékpáros túrák alkalmával is fontos az előzetes felkészülés és a terep megfelelő ismerete. Magyarország számtalan csodálatos helyet tartogat számunkra, amit kerékpáron ülve, viszonylag gyorsan mégis élvezetesen fedezhetünk fel. Egy kerékpártúra tervező nagy segítségünkre lehet, ha olyan területre megyünk ahol még nem jártunk, de mindig jó, ha van velünk valaki, aki már ismeri a terepet. Egy szervezett kerékpártúra alkalmával garantált, a jó hangulat mellett, a szükséges információ átadása a túra megtételéhez és a sok-sok plusz információ a túra során érintett természeti jelenségekkel, városokkal és nevezetességekkel kapcsolatban! A szervezett kerékpártúrák során nem kell minden cuccunkat magunkkal cipelni, hiszen azokat általában külön busszal szállítják utánunk, amellyel ha nem körtúrán veszünk részt, a célunk elérése után haza is szállítanak minket!

Készen állsz egy élményekkel teli kerékpártúrára?

Gyere és legyél te is túrabarát!

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása