Menü

Kiskunsági Nemzeti Park - A legkisebb gyöngyszem 2020

2020. júl. 27
0
1201
Kiskunsági Nemzeti Park - A legkisebb gyöngyszem 2020

Más év, más évszak, a helyszín ugyanaz.
Kissé borongós esős időben vettünk az irányt a Kiskunság Nemzeti Park legkisebb tájegysége, a Szikra- és Alpári-rét felé.

Az időjárás viszontagságai sem szegték kedvünk, a helyszínre érve már a levegőben érezhető volt a hely csodás és egyedülálló atmoszférája. Az eső is csak egyszer kapott el minket, inkább csak szemerkélt szerencsére.

Túránkat Tiszaalpáron kezdtük a földvár megtekintésével. Felmászva rá hihetetlen látvány tárult a szemünk elé. Ártéri terület, pazar és gazdag madárvilággal.
Ezt követően egy Árpád korabeli falu rekonstrukcióját látogattuk meg, majd egy kissé rozoga eldugott lépcsőn lebaktatva hirtelen a korábban látott ártéri vidék küszöbén álltunk.
Sorompóval lezárt földúton közeledtünk a helyhez melyet a helyiek csak nagy tóként emlegetnek. Megérte ezt a kis kitérőt beiktatni, a látvány szemet gyönyörködtető volt. Vízimadarak hada volt a tavon, kik vadásztak kik pihentek épp. Elidőztünk a tájat csodálva, majd ezt a tavat megkerülve közelítettük meg az ártér erdős részét, Tőserdőt.

Útközben szöcskékkel barátkoztunk, őzbakot ugraszottunk majd figyeltük messziről, békákat és erdei siklót láttunk és természetesen több és még több madarat.
Az erdőben kissé meggyűlt a bajunk a szúnyogokkal, igaz ők is a természet részei, de azért lehetnének kevesebben is.

Ez sem tartott minket vissza, eljutottunk a Holt-Tiszához ahol egy kilátóból való leskelődés után buszra szálltunk, és elgurultunk egy kellemes késői ebédet elfogyasztani.

Hazafele a buszban csend honolt, a kellemesen elfáradt mindenki.
Köszönöm túrázóimnak, hogy eljöttek és együtt sétáltunk ezen a kellemes vasárnapi túrán.
Lentebb képek a teljesség igénye nélkül.

Tóth Katalilla

 

 

címkék:
Címkék