Menü

Kiskunsági Nemzeti Park - A legkisebb gyöngyszem

2019. jún. 04
0
2821
Kiskunsági Nemzeti Park - A legkisebb gyöngyszem

Hatalmas lelkesedéssel indultam neki egy héttel korábban a felderítő túrámnak, ami csodálatosan sikerült. Még ezt is felülmúlta a már hivatalos túra... Íme néhány mondat és kép a túranap időrendjében!

Reggeli buszozásunk során is már gyönyörködhettünk a vidék állatvilágában, ragadozó madarak, nyulak és őzek kísérték utunkat, hát még amikor megérkeztünk állomásunk első pontjához!

Egy Árpád-korabeli földvár megmaradt területére másztunk fel, ahonnan a vizuális- és hang élmény minden pénzt megért. Az előttünk elterülő Alpári-rétet épp víz födte, megannyi vízi madárral és a burjánzó természettel.

Itt elidőztünk, én próbáltam kisebb beszédet tartani, persze nem hazudtoltam meg önmagam, majd utunk egy szintén Árpád-korabeli skanzen rekonstrukcióján át vezetett a természet kellős közepébe.
Itt-ott derékig érő növényzeten vágtunk át, majd eltérítve kis csoportomat besétáltunk az ártéri területre. Egyszerűen magával ragadó volt az élmény!

Követve a tervezett útvonalat elértük az erdőt, mely változatos formáit mutatta meg. A Kontyvirág-tanösvényen jutottunk el a Holt-Tiszáig, ahol egy kellemes pihenővel egybekötött evés-ivás után csónakba szálltunk, és levezettük a nap kellemes fáradalmait.

Felnőttek, gyerekek és a négylábú túrázónk is egyaránt élvezte a kalandos napot. 

Ezt a túrát mindenképp szeretnénk megismételni, szóval ha valaki lemaradt ne csüggedjen!

Köszönettel tartozom a remek csapatomnak, kiket vezethettem, remélem találkozunk még!

Katalilla

 

Címkék