Menü

Kenutúra a Gemenci erdő mélyén 2019

2019. jún. 12
0
1987
Kenutúra a Gemenci erdő mélyén 2019

Kicsik, nagyok és családosok! Sikerült mindenkinek egy felejthetetlen evezésben részesülnie Gemencen. Mint ahogyan József Attila említi egyik versében: "A rakodópart alsó kövén ültem. Néztem,hogy úszik el a dinnyehéj, alig hallottam sorsomba merülten, hogy fecseg a felszín, hallgat a mély. Mintha szívemből folyt volna tova, zavaros bölcs és nagy volt a Duna."

Túránk kapcsán sikerült átélnünk, azt az érzést, amikor parányi kis emberként az ártéri terület nagy erdejében, az állatok és a növények világában, szinte eggyé válva a természettel tapasztalhatunk meg: milyen a város zajától nagyon messze lenni... Azonosulni a természet szépségével, és a Duna lágy hullámain egy kenuban ülve ringatózni, mint a dinnyehéj. Fecsegett a felszín a madarak csicsergésétől, a békák brekegésétől, a szellő lágy suhogásától  és a Duna vizének a zenéjétől. Hallgatott a mély, mert a túra kapcsán szerzett élményeink igazán mély nyomot hagynak bennünk. Hiszen elmondani nem lehet, csak átélni az élményeket! 

Köszönöm a résztvevőknek, hogy a gemenci túránkhoz csatlakoztak! Fel a mellényt, kézbe a lapátot, huppanj a csónakba, és evezd körbe a Túrabarátokkal a világot!

 

Cintia

címkék:
Címkék