Menü

Kéktúra a Káli-medencében

2019. ápr. 18
0
2651
Kéktúra a Káli-medencében

Az érdeklődés nagy. Már hetekkel az indulás előtt betelik a létszámkeret. Gyermeki lelkesedéssel vágyunk a további pecsétjeinkre, és az izgatott csapat az utolsó héten összetett kézzel lesi a meteorológiai előrejelzéseket... hátha nem fog esni....

Már kora reggel mindenki mosolyog, hűvös van, borongós idő, de NEM FOG ESNI! Ezt tényként leszögeztük, és 25-en, egy korosztályban vegyes csapatban, elindultunk 2 kutyus társaságában a Káli-medence irányába. Aztán beindultak az ablaktörlők... Közeledtünk Nagyvázsonyhoz, és bár mindenki látni vélte, hogy egyre világosodik az ég, megérkezésünkkor mindenki felvette az összes lehetséges esőálló felszerelését. Alig 5 fok, égi áldás, HAJRÁ!

A Kinizsi vártól indulva úgy festett a csapatunk, mint színes kis buborékok egy zöldes terepasztalon.A fák már bontogatják lombjukat, de még áttetsző az erdő, az őszi avarból pedig előbújtak a tavasz hírnökei. Bár állatokkal nem találkoztunk, mégis érezhető volt a jelenlétük, hisz a kéktúra útjait a patások is láthatóan használják, és egy-két tócsa valószínűleg a vaddisznók dagonyázásától vált zavarossá.

Több, mint 6 órás túránkon 6 emberrel találkoztunk mindössze. A zsúfoltságra nem panaszkodhattunk! Lombhullató erdők, lankás dombok, fenyősor, művelt területek váltogatták egymást. A csicsói erdei iskoláig két kolostorromot is láthattunk, majd Balatonhenyén, ebben a kis zsákfaluban, bár időben közeledtünk a jelenhez, úgy tapasztaltuk, mintha több tíz éve megállt volna az idő

Mi van az esővel? Folyamatos tornára késztetett bennünket, hol fejünket felemelve nézhettük a tájat, hogy kapucni alatt a sáros cipőinket bámultuk. De ment a sztorizás, fotózás, különleges virágokat találtunk, semmi közepén kis zarándokhely, ölelőfa... Süti kutya felügyelete alatt a csoport szépen haladt a kék vonalon.

Majd megérkeztünk a hamisítatlan lankákra: panoráma a környékre vadalmafákkal, mandulafákkal, szőlősorokkal és présházakkal. Sokan fényképeztünk és álmodoztunk egy-egy felújított házikó láttán, a levegő, a kilátás mindenkit elcsábított. 

Végcélunk, Szentbékkála felé közeledve amennyire fáradt a csapat, annyira erősödött az eső ereje. Begyűjtöttük 4. pecsétünket, majd a révfülöpi étteremben jóleső mosollyal fogyasztottuk el gőzölgő leveseinket, frissen sütött pizzáinkat. Közel 24 kilométer, jó hangulatban, TELJESÍTVE!

Era, csapattag

Címkék