Menü

Ismerd meg a csodálatos Mátrát!

2018. jún. 13
0
1226
Ismerd meg a csodálatos Mátrát!

Június első szombatján a Budapest Bank Túrakörrel az Alföldről, a Mátrába utaztunk túraélményekért. A cél elérése meglepetéseket tartogatott, hiszen a helyszínre érkezve kiderült, hogy futóverseny miatt lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető közutat, így gyalogosan indultunk hazánk legmagasabb pontjára. 

A Veronika-réten át, a Déli-sípályán, jelzett túraúton kapaszkodtunk a Kékes csúcsára. A futóverseny hangulata, a sok sportoló adott izgalmakat és kellő motivációt a csúcs hódításának. Létszámellenőrzés és rövid pihenő után elindultunk az Erzsébet-sziklákhoz, ahol lassan csendesedni kezdett az erdő és megérkeztünk túránk egyik helyszínéhez. A kilátóponton csoportkép is készült az Erzsébet-keresztnél. 

Ezután tovább ereszkedtünk a Sas-kő emlékműhöz és sziklaszirtre, majd tovább folytattuk utunkat a Mátra gerincén a Disznó-kő izgalmas és nem veszélytelen sziklaperemére. Az élmény és a kilátás csodálatos volt! Hátizsákban hozott ebédünket elfogyasztottuk, és ugyanazon túraúton, most emelkedve hódítottuk meg a Kékes 1014 m magas csúcsát. 

Az északról és nyugatról érkező esőt és vihart éppen megúsztuk, hiszen pont elfoglaltuk helyünket a buszban, amikor leszakadt az ég. A nem mindennapi körülmények ellenére sok élménnyel és látnivalóval tértünk haza. 

Hamarosan találkozunk a következő túránkon!

Komlósi Zoltán

túravezető 

címkék: