Menü

Gyerektábor Túrabarát módra

2019. szept. 11
0
1664
Gyerektábor Túrabarát módra

Idén nyáron először próbáltuk ki milyen az, mikor apa-anya dolgozik és a gyerekek pedig minden nap más - más részét fedezik fel Budapest környékének. Nyolc lelkes kis jelentkezővel nekivágtunk a nyáron első táborunknak.

Elsőként Királyréten ismerkedtünk meg a Börzsöny élővilágával, majd kis kirándulást tettünk a közeli tóhoz. Felfedeztük a környéket a tanösvény segítségével és az erdővel is ismerkedtünk.

Második napunkon egy lovardába látogattunk el, ahol a gyerekeknek lehetőségük volt lovagolni, lovaskocsikázni, majd az ebéd elfogyasztása után Kisorosziban a szigetcsúcsot csodáltuk meg, és játszottunk a nagy melegben a Duna partján, térdig gázolva a vízben.

Harmadik napunk Visegrádra vezetett. Megszemléltük a Visegrádi Királyi Palotát majd felsétáltunk az Ördögmalom vízeséshez és tóhoz. Izgalmas napunk volt, mert sétánk közben filmforgatásba botlottunk, majd festői környezetben elfogyasztottuk az ebédünket. Délután önfeledten játszottunk az erdei patak partján gátat építve, vízesést kreálva. A békés hűvösben repült az idő.

Csütörtöki napunk a Római kalandparkban telt. Másztunk akadálypályákon, csúsztunk drótkötél pályán, trambulinoztunk, lengőtekéztünk. Kipróbáltuk a Slackline-t és homokoztunk az óriás homokozóban.

Kalandos hetünket a szentendrei Skanzenban fejeztük be, ahol megismerkedtünk a különböző népi játékokkal, spontán bábszínházat játszottunk, fát faragtunk, és megtudtuk mit árulhat el nekünk egy fatörzs. Játszottunk a gyerekfarmon, és meglátogattuk az igazi tanyát, igazi állatokkal. Végül, a vízimalom működését figyelhettük meg búcsúzóul.

Bátran állítom, hogy eseménydús, élményekben gazdag hetünk volt, ahol a kezdetben egymást nem ismerő gyerekek, barátságokat köthettek, önfeledten játszhattak, és megismerhették hazánk szépségeit.

Lasetzky Krisztina, táborvezető

 

Címkék