Menü
 • Normafa túra mesés panorámával
  2022. jan. 10
  0
  473
  A Normafa túra cseppnyit sem veszített a vonzerejéből az idő múlásával, csupán alkalmazkodott a túrázók megváltozott igényeihez! A Normafa ma is örömmel fogadja a kicsiket és szépkorúakat egyaránt, hogy kiragadja a hétköznapok taposómalmából, és ráébressze látogatóit a természet szépségére - és az együtt eltöltött idő fontosságára.
 • Pecsétgyűjtés őszi túráinkkal
  2021. okt. 28
  0
  389
  Indulj velünk egy szelíd időjárásúnak ígérkező túrára, hogy kisétáld magadból az idei év fáradalmait!
 • Izgalmas túra az éjszakában!
  2021. okt. 13
  0
  381
  Unod már a hétköznapi túrákat? Igazi adrenalin junkie vagy, aki egyfolytában keresi a legújabb kihívásokat? Egyedi túraélményre vágysz? Akkor csatlakozz hozzánk egy teliholdas éjjeli túrázásra a Visegrádi-hegységben egy hamisíthatatlan dobogókő túra alkalmával!
 • Használd ki az őszi jó időt egy kis tekerésre!
  2021. szept. 16
  0
  615
  Itt az ősz, itt van újra, úgyhogy ideje kerékpárra pattanni, és elmerülni az őszi táj nyújtotta szépségben! Tarts velünk, hagyd hátra a várost, és annak minden feszültségét egy feledhetetlen kerékpártúra segítségével! De hová is megyünk? Olvass tovább, és válaszd ki kedvenc úticélodat!
 • Országos Kéktúra felejthetetlen élményekkel
  2021. máj. 28
  0
  1464
  Itt az ideje útnak indulni!
  Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, Magyarország legszebb tájai már alig várják, hogy felfedezd őket! Legendás harcterek, rejtélyes barlangok, vidáman csobogó vízesések tarkítják az Országos Kéktúra útvonalát.
 • E-bike túra a természetben
  2021. máj. 06
  0
  1155
  Mi is az az E-bike túra?
  Az E-bike túra, elektromos rásegítésű biciklikkel zajlik, közismertebb nevén a pedelec biciklikkel. Ezt a típusú kerékpárt azért találták fel, hogy az ízületi, vagy korábbi sérülésekből hiánytalanul fel nem épület személyek is bátran biciklizhessenek olyan terepeken, amelyek korábban elérhetetlenek voltak számukra a nehézségük miatt.
 • Bakony túra
  2021. jan. 08
  0
  1589
  A bakonyi túraútvonalak változatos terepviszonyokat biztosítanak a túrázni vágyók számára minden évszakban! A Bakony túra nem igényel különösebb edzettséget, így kezdő- és tapasztalt kirándulók számára egyaránt ajánljuk, mint helyszínt, hogyha szeretnék távol hagyni a város zsivaját, és a mindennapok stresszes taposómalmát!
 • Kéktúra a Keleti-Mátra bércein
  2020. aug. 20
  0
  1911
  Egy újabb 25 km-es szakasz teljesítését jegyezhetjünk a térképünkön. Nyár közepén csak a legbátrabbak vállalkoznak egy ilyen kemény túrára. Azóta már a Zemplént is láttuk, és már vár ránk a Gerecse!
 • Felfedező vagy? A természetbe vágysz? Ezeket a Körös völgyi túrákat próbáld ki!
  2020. jún. 02
  0
  2065
  Ha az Alföldre gondolunk, békés nyugodtság fog el minket, de az eszünkbe jut vajon, hogy túrázásra is az egyik legszerencsésebb választás? Mi is gyakran szervezünk Körös-völgyi kerékpár és evezőtúrákat, amelyek során számos érdekességgel találkozunk, ezekből mutatjuk be most kedvenceinket.
 • Őszi körtúra a Vértesben
  2019. nov. 13
  0
  2264
  Novemberi túránkra az időjósok előzetesen rengeteg esőt jósoltak, ami sok Túrabarátot elsőre megijesztett, de mint tudjuk, nincs rossz idő csak rossz ruházat. Kipróbáltuk...
 • Vasfüggöny duatlon
  2019. aug. 26
  0
  2317
  Bejártuk az Országos Kéktúra 1. számú szakaszát, egy rövid őrvidéki előtéttel. Első - és reméljük nem utolsó - túránk, melyet a szabadvízi fürdőzés lehetőségével nyitottunk meg. A képgaléria utolsó fotója ránézésre nehezen megmagyarázható, de ha rászánsz pár percet az élménybeszámolóra, mindent érteni fogsz!
 • Vízitúra helyszínek Magyarországon
  2019. aug. 07
  0
  4017
  A túrázás, illetve a természetben való kirándulás egyre több ember számára jelent kellemes és aktív kikapcsolódást a hétköznapok rohanásából. A gyalogtúrák mellett számos izgalmas lehetőségünk van az aktív pihenésre, mint például a kerékpáros vagy a vízitúrák.
 • Gyalogos túraútvonalak Magyarországon
  2019. júl. 29
  0
  11010
  „Nem véletlenül járja a mondás, hogy ha valakit igazán meg akarsz ismerni, akkor vidd el a hegyre. Minél magasabbra megyünk, annál több réteget veszünk föl, de a lelkünk egyre meztelenebb lesz. Oda annyi cuccot viszünk, hogy nem fér bele még egy álarc is.”
 • Legnépszerűbb kerékpártúra útvonalak
  2019. jún. 17
  0
  11525
  A hétköznapi kerékpárral történő munkába járás mellett a kerékpár túrák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban. Nem csoda, hiszen szórakoztató, se nem gyors, se nem lassú, pihentető, és összességében testnek és léleknek is egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt!
 • Túraútvonalak kezdőknek és haladóknak
  2019. máj. 29
  0
  19699
  Te is szeretnél a természetben kikapcsolódni, de nem tudod, melyik túraútvonalon indulj el? Akkor most segítünk! Könnyen megválaszthatod a számodra legmegfelelőbb túraútvonalat, ha először egy kis információt gyűjtesz az egyes hegységekről és a túraútvonalak nehézségéről.
 • Top 15 kirándulás helyszín Magyarországon
  2019. márc. 29
  0
  68150
  Magyarország kirándulás szempontjából változatos földrajzi adottságának köszönhetően számtalan festői helyet rejt. Kirándulásunk célja lehet túrázás a hegyek és erdőkben, kilátók végigjárása vagy várak meglátogatása, hazánk mindben bővelkedik, és nagy választékot kínál.
 • A túra, mint a feltöltődés egyik legjobb módja
  2019. márc. 13
  0
  10113
  Bizonyára neked is van legalább egy olyan rokonod, barátod vagy ismerősöd, aki egyszerűen nem érti, miért olyan jó dolog a túrázás, és szinte bárminemű győzködés az ellenkezőjéről sikertelen.
 • Gőzölgő kenutúra a Hévíz-patakon
  2019. feb. 10
  0
  2291
  Van egy hely Magyarországon, ahol a legnagyobb hidegben is lehet vízitúrázni. A víz kristálytiszta, igazán meleg, tele van apró halakkal,illetve csodaszép tavirózsákkal... és nem, ez nem a fővárosi állatkert pálmaházában található. Kitaláltátok már?! Igen, ez a hely Hévíz! Csapatunk ezen az igazán különleges helyen vett részt kenutúrán, fogadjátok szeretettel az élménybeszámolót róla.
 • A Fehér Barátok nyomában
  2019. jan. 17
  0
  2294
  Mint sokan mások, én is az emóciók áramlataira bízva magam szeretek a múlt emlékei felé hajózni. Ennek oka egyszerű; a visszaemlékezés horgonyait mindig az élmények óceánjába vetjük. Akár fotóink, akár a belső mozigépünk által lelkünk vetítővásznán megjelenő képek segítségével idézzük fel azt, ami „volt”, sosem a konkrétan látható, mérhető, definiálható tulajdonságain keresztül tesszük valójában. Sokkal inkább akörnyezetében megélt érzelmeink újjászületése adja a nosztalgia egyedi csodáját. Ha e túrának az érzéseit kettő mondatban kéne összefoglalnom, akkor Molnár Péter barátomat idézném: „Nincs olyan hely a Földön ahová ne lehetne futva eljutni! Minden távolság csak idő és barátok kérdése.” Január 12-én, szombaton – melyre a kalendáriumok igazi téli napként fognak visszaemlékezni –, azzal a gondolattal tértem nyugovóra, hogy olyan hely sincs a glóbuszon, ahová túrázva ne lehetne eljutni. Csak legyen rá elég idő, és legalább egy (Túra)Barát. (Román Attila)
 • Évindító hótalpas túra az Alacsony-Tátrában
  2019. jan. 11
  0
  2667
  Nem sok jóval kecsegtetett az időjárásjelentés a túra előtti napokban. A Magas-Tátrában hóviharok, lavinaveszély, orkán erejű szélről szóltak a hírek, és persze "senki ne induljon útnak". A meteo-t figyeltük szinte óránként, vajon mi várható az Alacsony-Tátrában: szombatra hóesés, de még tűrhető szélerősség, vasárnapra nagy szél, de némi napsütés...A túrabarátok nem ijednek meg a saját árnyékuktól, így péntek este vidáman nekiindultunk Maluzsina falu felé.
 • Kilátó Egerre, a Nagy-Egedről
  2018. nov. 19
  0
  2722
  Egy maroknyi békéscsabai csapat az utolsó szép őszi szombaton eljutott a Bükkbe, hogy más szemszögből is rálásson a történelmi városra.
 • Csúcsra járatva
  2018. nov. 16
  0
  3066
  "Elballagok lombhullásban, köd előttem, köd utánam." - mondja a nóta, amit akár mi is fújhattuk volna. Mert bár kelet felé tartva az autópályán, szinte tolta maga előtt a kisbusz orra a "tejsűrűt", 1000 méter feletti magasságba érve a TúraBarátok felett az ég kék, a napsütés pedig kápráztatóan fényes volt. Mintha minden nekünk akart volna kedvezni. Több hónapnyi felújítási (kényszer)szünet után aznap nyitott újra a kilátó, melynek "nyakában" kialakított körpresszóban ülve, üvegablakokon keresztül csodáltuk a páraleplet átszakító csúcsokat. A Sas-kőnél pedig olyan állatokkal találkozhattunk, amire egyikünk sem számított. Hogy mivel is? Megtudhatod a részletes élménybeszámolóból! (Román Attila)
 • Dolomitok, a naplemente vörösében izzó hegycsúcsok
  2018. nov. 10
  0
  2551
  A dolomitokban október az igazi pihenés ideje: a nyári turisták már elvonultak, és a síelők hadai még nem érkeztek meg! A síliftek állnak, a hütték szunyókálnak. Csönd ül a hegyeken, amelyek azonban a legszebb arcukat mutatják ilyenkor: a fenyvesek vörösben pompáznak, ahogyan megbújnak a hatalmas sziklaormok között. Felejthetetlen volt ez a három nap: csak mi és a természet......
 • Kenutúra a Gemenci erdő mélyén
  2018. okt. 15
  0
  2414
  A gemenci erdő ősszel is tartogat szépségeket azoknak, aki megkockáztatják, hogy szeles hűvös, akár esőbe hajló időben is nekivágjanak a Veránka szigetkerülésnek.A kenu lapátok tolla sokszor a Duna medrét támasztja, és bizony az alacsony vízállásnál néha bokáig a vízben toljuk a hajókat. Jutalmunk a végtelennyugalom és a csönd, amelyben a sárguló erdő szunnyad. A télre készülnek már a madarak is......
 • Túrabarátok a levegőben - siklóernyős túra
  2018. okt. 08
  0
  2274
  Az embernek öröktől fogva vágya meghódítani a Földet egészen, ezért kutatja, járja a szárazföldet, lemerül a víz mélyére, és felszáll a felhők közé, hogy a föld, víz, levegő ura lehessen.
  Nagyon szeretek utazni, világot látni, jártam már víz alatt, és ideje volt, hogy a levegőbe is felemelkedjek....
 • Szurdok és csúcs-túra a Királyerdőben
  2018. okt. 02
  0
  2667
  Az ősz eleje ideális szokott lenni a túrázóknak. Szeptember 22-én is minden adott volt egy nagyszerű Erdélyi gyalogtúrához. Ezen a napon nem is egy, hanem két túra fért egy napba, a Királyerdő-hegység közepén! A Túrabarátok csapata jókedvűen indult Békéscsabáról és ez egész nap ki is tartott.
 • Alacsony Tátra két csúcsa egy csapásra
  2018. szept. 24
  0
  3003
  Minden relatív!
  17 ember Magyarországon úgy kezdi a 2018. szeptember 24-i hétfői szeles, esős, hűvös munkanapot, hogy egészen mást jut eszébe arról a szóról, hogy ALACSONY, mint eddig. Pénteken ez még nem így volt, akkor ez a 17 ember még nem tudta, hogy egy szó jelentése a fejükben alapvetően megváltozik. Nem, nem arról van szó, hogy ők most tanulnak magyarul és a hétvégén az volt a lecke, hogy ezt a szót tanulják meg, alkossanak vele mondatot, gyakorolják a kiejtést meg ilyenek. Szó sincs róla - egész más történt, elmesélem.
 • Rudlik és kondák, avagy Dunatáji szafari
  2018. szept. 05
  0
  3071
  Lehet-e szép egy túra, ahol nemhogy dombra, de még egy hantra sem léphet fel a lelkes természetjáró? Vagy lehet-e élvezetes egy 20 km-nél is hosszabb gyalogolás, ha végig egy párakupola alatt kell azt megtenni? Hol született a legendás bajai halászlé, és mi a "titkos" receptje? És ... vajon mit nézett Orsi távcsővel? Gemencen hagyott nyomainkat követve lépkedjen betűimen szemed, majd tekintsd meg a képgalériát! (Ha nem kapsz minden kérdésre választ és kíváncsi maradtál, az a legjobb jele annak, hogy legközelebb velünk kell tartanod!) Román Attila
 • Augusztusi panoráma Vadálló-kövekkel
  2018. aug. 11
  0
  3141
  Nehezen teltek a helyek a meghirdetett túrára, hisz közel 40 fokban csak a legelszántabbak mennek a meredek sziklák felé...ők viszont megkapták az égi áldást, megérkezett a várva várt eső...
 • Gyalogtúra az Ökrök-vízeséshez
  2018. júl. 24
  0
  3490
  Ha Erdély, akkor hűs fenyvesek, szirtek és vízesések... Július 21-én sem volt ez másként, az egész családot várta a Királyerdő-hegység erejéről híres Ökrök-vízesése. Aki még nem volt a vidéken,az a Túrabarátok csapattal fedezte fel először egy kis izommozgató túra keretében!
 • Dunakanyar Vízitúra Visegrádtól Szentendréig 2018
  2018. júl. 11
  0
  3550
  Egész este viharfelhők gyülekeztek, záporokról és szélviharokról volt hangos az időjárás előrejelzés! Reggel azonban egy békés, kicsit felhős de meleg napra virradtunk. Ennél jobb sem kell egy tökéletes vízitúrához.
 • Vadászbőrben Spartacus útján
  2018. jún. 22
  0
  4180
  Júniusi eSense gyalogtúránk izgalmas helyszínre kalauzolta a résztvevőket. Két esős időszak között - kicsit párás-fülledt időben- sikerült végigjárnunk a gyönyörű Spartacus-ösvényt. Túratársak élménygazdag beszámolóját fogadjátok sok szeretettel.
 • Séf ajánlata: tihanyi levendulás gejzír, Túrabarát módra
  2018. jún. 06
  0
  4420
  Túlzás nélkül állíthatom, onnantól minden egyes kilométeren találtunk valami unikális élményt jelentő természeti csodát. Hatalmas gejzírkúp tetejére másztunk fel, hűsöltünk a Hármas-hegyi-átjáróbarlangnál, belefeledkeztünk a Külső-tó, apátsággal koronázott, festménybe illő megjelenésébe, erdei szamócát falatoztunk, levendulaültetvények mellett szó szerint kézzel fogható közelségben haladtunk el, lábainkat árvalányhaj simogatta.
 • Vár Rám, Dobogókő
  2018. máj. 22
  0
  4147
  Túránk jó példa arra, hogy a népszerű helyre tervezett közös program egyik fontos kelléke a jó időzítés! A túraútvonal szinte csak a mienk volt,úgy tűnt, a gyakorlott csapat előtt nincs akadály..
 • Családi madárles Ócsán
  2018. máj. 03
  0
  3689
  Ezen a hétvégén túrázó csapatunknak fantasztikus élményben volt része. Az ócsai Madárvártán a háborítatlan lápvidék természetes környezetében figyelhettük meg a területen élő madárvilágot és a lápvidék jellegzetes növényzetét. Gyereknek, felnőttnek egyaránt életre szóló élményt adott a szárnyasok közelsége, a gyűrűzés technikájának és okának megismerése. Ám a település, mint megtudtuk, nem csak erről híres...
 • Csapatás a Börzsönyben
  2018. ápr. 26
  0
  3711
  A kiemelkedően jó idő ezúttal is mellénk állt, szikrázó napsütésben kezdtük meg a 864 m magasságba nyújtózó Nagy-Hideg-hegyig tartó 21 km hosszú túránk első 6 km-es bemelegítő szakaszát Szokolyán át Királyrétig. Már 11 óra felett járt az idő, amikor a rendkívüli meleg és erős napsütés miatt, egy hosszabb kulacstöltő és napvédő krémező megállót tartottunk, majd visszaülve kerékpárjainkra nekivágtunk - egyelőre még aszfalton - az „alattomosan" néha már 5-6%-ban emelkedő hegymenetnek.
 • Drótszamáron a Tavaszi hadjárat nyomában
  2018. ápr. 12
  0
  3493
  Nagy várakozás övezte az idei szezon és egyben a Túrabarátok első közös kerékpáros túráját. A jelentkezők nagy számban és örömmel mutattak érdeklődést a program iránt így már csak az időjárási tényező miatt kellett keresztbe tenni az ujjainkat. Már napokkal a túra előtt a különböző időjárási portálokat bújva stabilan lehetett bízni a vasárnapi ideális szép kerékpáros időben. Óvodások, tinik, családtagok színesítették lelkes csapatunkat.
 • Északi portya a Salgói Vár környékén
  2018. márc. 14
  0
  4556
  Újabb országrész meghódítását terveztük, teljes létszámmal ebben a zimankós időszakban. Nagy várakozással, felkészülten vágtunk neki a túrának, két várat is megnézünk! Mindenre gondoltunk?...
 • Normafától a Mont Blanc-ig
  2018. feb. 28
  0
  2489
  Kellemes téli kirándulásban volt részünk ezen a februári hétvégén. Bár az indulás helyét át kellett szervezni a Fogaskerekűhöz, ez jól sikerült, és mindenki időben a találkozó helyén volt. A csapat kellemesen „összerázódott" a Fogaskerekűn a Széchenyi-hegyi végállomásig, a zakatolástól egymás hangját alig hallottuk.
 • Október végén a Vértes
  2017. nov. 16
  0
  3898
  Októberben Tóth Gábor vezette a csapatot a Vértes Panoráma útján, a ködben úszó móri völgy fölött. 137 lépcsőt megmászva bevettük a magas Csókakő várát, majd a Szappanos-völgy avartól rozsdálló völgyében sétáltunk vissza Csákberénybe. Igazi terápiás séta volt az őszi erdőben.
 • Hajózz az őszbe a Tisza-tavon
  2017. okt. 10
  0
  3898
  Átkeltünk a nyílt vízen, kereszteztük a Kis-Tiszát, majd bevettük magunkat a nádasba, ahol vízi ösvényeken kanyarogva a gyakorlatban próbáltuk elsajátítani az evezés fortélyait. A tó szélén álldogáló gyönyörű fehér kócsag egész biztosan nem értette, hogy a sűrű nád között vihogó emberféleségek, vajon miért nem a horgászoktól megszokottunott nyugalommal pöfögnek át lápon.
 • Dunakanyar Vízitúra II - Nyárzáró kenuzás
  2017. szept. 21
  0
  4168
  Esztergomból indulva végig eveztük Európa egyik legszebb panorámáját nyújtó Duna-szakaszt. Erős sodrás, és hullámok a Szlovák határ mentén, visszafelé folyó Duna Zebegény után, ember nélküli hatalmas uszályok Visegrád előtt, majd Mátyás király impozáns fellegvára csak szemelvények az izgalmas kalandból.
 • Hűvösvölgyi kirándulás
  2017. szept. 11
  0
  2606
  A Budapest Bank Túrabarátok Köre Gyurász Gábor jogász kollégánk vezetésével ezúttal egy főváros közeli túrára invitál benneteket. A túra kiindulási pontja Nagykovácsi. A plébánia elől indulva kezdetben enyhébb, majd egyre meredekebb emelkedők leküzdése után elérjük a Budai-hegység legmagasabb pontját, az 559 m magas Nagy-Kopaszt.
 • Gerecse Túra Térben és Időben
  2017. szept. 06
  0
  3864
  A TúraBarátok körének július 15-i túrájáról Román Attila (bankbiztonsági munkatárs, túravezető) beszámolóját olvashatjátok a gerecsei teljesítményről, ahol 25,5 km távot és 800 méter szintemelkedőt tettek meg a résztvevők
 • Bakonyi szurdok túra a betyárok nyomában
  2017. szept. 04
  0
  4249
  Mottó: „ … amikor az ősszellemek a maguk tájaira száműzötten már csak tompa hangon, a messzi távolból szólnak majd az emberekhez, amikor kiszakadva a harmónia világából, csupán végtelen vágyakozás ad majd homályos hírt ama csodálatos birodalomról, amelyben laknia egykor megadatott … „ (E.T.A. Hoffmann: Az arany virágcserép)
 • Dunakanyar Vízitúra Visegrádtól Szentendréig
  2017. aug. 21
  0
  3042
  Büszke vagyok a csapatra, hogy a jelentkezők teljes létszámban megjelentek és végig is evezték a távot! Voltak akik többször beborultak a vad hullámok miatt :) néhányan egyszer borultak, de egész sokan megúszták borulás nélkül!
Címkék