Menü
 • Újra elektromos bicajjal a Pilisben
  2020. jún. 03
  0
  1387
  Újabb lelkes természetjárók ismerkedtek meg a biciklizés ezen válfajával. Sem az időjárás, sem a távolság nem tántorította el őket ettől az élménytől!
 • Elektromos bicajjal a Pilisben
  2020. ápr. 30
  0
  1534
  Mindenki vágyik ki a szabadba, az ismert, jó terepekre, de ha új utakat és túralehetőséget ismerhetsz meg plusz élményekkel gyarapodhatsz! Április végi e-bike túránk megihlette a vezetőt és a túrázót is, ritka alkalom, hogy két szemszögből is megismerhetitek a tapasztalatokat!
 • Pilisjárók újabb kalandjai - A Pilis-tető-kör
  2019. okt. 11
  0
  3033
  Túraidő, őszi erdő, 23 fő és 4 kutya. Igazi nagycsoportos természetjárás a Pilis tetején.
 • Pilisi CsupaPiros jelvényszerző túra
  2019. feb. 22
  0
  4830
  Némileg formabontó leírás a TúraBarátok eddigi leghosszabb túrájáról, gazdag képgalériával. 11 óra élményei, 11 percbe sűrítve.
 • Téli barangolás a Pilisben
  2019. jan. 27
  0
  2767
  Mit is mondhatnék. Az első önállóan vetetett túra minden túravezető életében meghatározó élmény. Az enyémben is az volt. És nagyon jól sikerült.
 • A Fehér Barátok nyomában
  2019. jan. 17
  0
  2370
  Mint sokan mások, én is az emóciók áramlataira bízva magam szeretek a múlt emlékei felé hajózni. Ennek oka egyszerű; a visszaemlékezés horgonyait mindig az élmények óceánjába vetjük. Akár fotóink, akár a belső mozigépünk által lelkünk vetítővásznán megjelenő képek segítségével idézzük fel azt, ami „volt”, sosem a konkrétan látható, mérhető, definiálható tulajdonságain keresztül tesszük valójában. Sokkal inkább akörnyezetében megélt érzelmeink újjászületése adja a nosztalgia egyedi csodáját. Ha e túrának az érzéseit kettő mondatban kéne összefoglalnom, akkor Molnár Péter barátomat idézném: „Nincs olyan hely a Földön ahová ne lehetne futva eljutni! Minden távolság csak idő és barátok kérdése.” Január 12-én, szombaton – melyre a kalendáriumok igazi téli napként fognak visszaemlékezni –, azzal a gondolattal tértem nyugovóra, hogy olyan hely sincs a glóbuszon, ahová túrázva ne lehetne eljutni. Csak legyen rá elég idő, és legalább egy (Túra)Barát. (Román Attila)
 • Vár Rám, Dobogókő
  2018. máj. 22
  0
  4237
  Túránk jó példa arra, hogy a népszerű helyre tervezett közös program egyik fontos kelléke a jó időzítés! A túraútvonal szinte csak a mienk volt,úgy tűnt, a gyakorlott csapat előtt nincs akadály..
 • Barangolás a Pilisben II.
  2018. jan. 23
  0
  4839
  Misztikus túránk második felvonásában több mint 40-en indultunk el a Holdvilág-árok felé ezen a téli reggelen. Az ősi kultuszhely szűk ösvényének felénél járhattunk, amikor kisebb havazás kerekedett, olyan érzést keltve, mintha csak az anyatermészet üdvözölte volna ölébe visszatérő, rég várt gyermekeit.....
 • Barangolás a Pilisben I.
  2017. nov. 02
  0
  5056
  "A meglepetésnek szánt látnivalók tekintetében nem voltam hajlandó kompromisszumot kötni, ám sok más tényezőt is figyelembe kellett venni:a reggeli esőben a lombkorona alatt, a délutáni viharos szélben pedig a már a védett dél-keleti oldalon kell lennünk. Sok számolgatás után kijött a matek, és feledhetetlen élmények sorozatában volt részünk!" (Román Attila)
Címkék